Waar is het jou ooit om begonnen?

Sta je nog wel eens stil bij hoe je ooit begonnen bent? Met je bedrijf. Je leiderschap. Je ondernemerschap. De manier van werken die je als ideaal voor ogen had.

Hoe ben je ooit begonnen? En waar is het jou ooit om begonnen?

Denk je daar wel eens over na? Of rol jij zo de zomervakantie uit en pak je de draad op waar je hem voor de zomer liet liggen?

In de zomer zie je de dingen soms scherper. Maar voor je ’t weet zit je zo weer verstrikt in de waan van de dag dat je helemaal vergeten bent hoe je ooit begon en waar het je ooit om begonnen is. Je verlangen. Vrijheid. De frisse start. Je durfde. Je zette de stap. Je ging van A eindelijk naar B. Er ging een deur in je hoofd open. Vol mogelijkheden. Je ging aan de slag. Je zette je tanden in die dingen waar je blij van werd.

Tot dat moment dat je ineens ontdekt dat je zit te micro-managen, te micro-ondernemen, te micro-van-allessen. Je zit verstrikt in details. In een web in je raashoofd. Je bent soms net een eekhoorn die van de een op de andere tak springt (als dat zo is een tip: focus op één eikel, niet op alle ;). Of je voelt je een nijlpaard dat log en stil half onder water zit te staren en verlamd is omdat je niet weet welke stap je moet zetten. Er zit geen lijn in. Je doet maar wat. Vanuit angst haak je in op wat je om je heen ziet. Je denkt dat je van alles nodig hebt van buiten om te ‘slagen’, wat dat dan ook is. Er is onrust en gedoe in je hoofd. Yep, dat kan zo maar ontstaan als je na je zomervakantie weer begint.

Stop.

Ga terug naar hoe je ooit begon, terug naar waar het jou om begonnen is. Je verlangen. Een droom. Een kans. Een gevoel. Een idee. Een plannetje. Wat het ook was dat je ooit aanspoorde. Ga terug naar je eigen spoor. Laat al die sporen waarvan je dacht dat je ze moest volgen voor wat ze zijn en durf terug te gaan… naar start. Naar jou. Naar je wortels. Naar je binnenkant.

Hoe ben je ooit begonnen, waar is het je ooit echt om begonnen? En wees bloedeerlijk over je eigen antwoord.

Terug naar de kern. Terug naar je eigen frisheid. Terug naar de vibe waarmee je ooit begon. En maak dan opnieuw je keuzes MET de kennis en ervaringen van nu. Kijk maar eens wat er dan gebeurt…

Zin in meer frisse verhalen met nadenkvragen over verlangen, kiezen, durven, doen? Zodat jij leeft en werkt op jouw voorwaarden? Meld je aan en ontvang voortaan mijn blogs, podcasts en video’s. Door je aan te melden geef je toestemming je gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

dit veld niet invullen s.v.p.

Reageer