Inspiratiedag voor Coaches

VERZET VAN 2 APRIL NAAR 11 JUNI 2020

VOOR COACHES DIE ZICHZELF EN HUN VAK SERIEUS NEMEN

Jij neemt je vak en jezelf serieus. Je hecht aan kwaliteit. Aan resultaat. Aan integer werken met je klanten. Je wilt je klanten helpen hun eigen antwoorden te vinden en neemt geen genoegen met oppervlakkige inzichten. Nee, jij gaat voor echte verandering en transformatie.

Het afgelopen jaar gooide ik via een scherp blog een balletje op over het vak van de coach. Dat maakte van alles los. Bij klanten, bij coaches, bij iedereen die wel iets vindt van ons vak. Ja, het was de knuppel in het hoenderhok. Bewust scherp. Want dat is soms nodig. Want jij als coach wéét als geen ander: soms moet het even schuren om verder te kunnen groeien. Weerstand is een uitnodiging tot groei.

Ik wil graag op een positieve manier bijdragen aan de kwaliteit van het vak. Op mijn manier. In mijn eigen stijl. En ja, dat schuurt soms. Het vak is nog jong en mag volwassen worden en dat vraagt van ons als coach dat we die beslotenheid van de een-op-een open gooien. Niet door óver onze klanten te praten. Nee, ik wil dat we over onszelf praten. Ik wil dat coaches eerlijker worden. Over zichzelf. Naar zichzelf. Over onze kracht. Onze grenzen. Onze successen. Onze blunders. Ja, ook over daar waar het niet goed gaat. En natuurlijk ook over mooie methoden en tools. Want, hey, we blijven natuurlijk wel vakidioten.

ZO ONTSTOND HET IDEE VOOR EEN INSPIRATIEDAG VOOR COACHES.

Want na je opleiding begint het pas… dan gaat het er om: jij en je klant, je coachee. In de beslotenheid van die relatie krijgt coaching pas echt vorm. Wat zit je daar te doen? Welke keuzes maak je als het er op aan komt?

Vandaar dat ik een echte inspiratiedag wil met thema’s waar elke coach mee te maken krijgt. Niet over de perfecte praktijk, nee, ook of juist over de ‘messy kant’. Vallen en opstaan. De lessen. De rode konen momenten. De twijfels. Het energielek. De magie. Het plezier. Vooral ook een dag over jou. Want ja, mocht je denken dat het tijdens een coachtraject alleen gaat over je klant…?

HET GAAT WEL DEGELIJK OM JOU…

Om jouw kennis, vaardigheden, je rugzak vol wijsheid en levenservaring en de keuzes die jij maakt vóór, tijdens én na een coachgesprek. Het gaat om jouw tools die je wel en niet kiest in te zetten, je vakkennis, je ervaring, je veerkracht, je lessen en ook overtuigingen en je neigingen die jij als ieder ander hebt. Ja, natuurlijk word jij ook wel eens moe van een klant of heb je geen idee hoe je verder moet in een traject. Weerstand. Onzekerheid. Ook wij als coaches kennen het, voelen het soms, we praten er alleen niet over. Hoe ga je daar mee om? En wat doe je als je het gevoel hebt vast te lopen? Zoals met die klant die wel zegt dat ze gemotiveerd is, maar niks doet. Hoe doorbreek je dat? En moet je dit willen doorbreken? Wat is passend? Wat doe jij? 

Tijdens de Inspiratiedag voor Coaches gaat het dan ook om jou en het vak. Je gaat aan de slag met thema’s, verdiept je in je eigen rol en gaat naar huis met volop inspiratie omdat ik je een boost geef die jij als coach lang niet gehad hebt, maar waar je wel weer eens naar verlangt. Eerlijk is eerlijk.

Want dit is een dag waarop jij eerlijk wordt over jouzelf als coach, hoe je coacht en ja, óók weer voelt waar je ook al weer zo blij van werd toen je koos voor dit vak. Je krijgt tools in handen die je direct kunt vertalen naar je eigen praktijk. Een dag waarin jij jezelf als coach weer eens helemaal oplaadt, samen met andere coaches in jezelf en het vak duikt én weer helemaal de vrijheid voelt om op eigen wijze jouw keuzes als vakcoach te maken. Een dag waarin je werkt aan je leiderschap. En dat komt het vak, jou én je klanten alleen maar ten goede.

Want geloof me: jij doet er toe als coach. Het is een vak om trots op te zijn. En dat begint bij jou. Ik weet dat coaches het lastig vinden om over zichzelf en hun coaching te praten. Want ja, we zijn helpers en zetten het liefst die ander centraal. Maar kom, we draaien het een keer om. Ja, best ongemakkelijk (dat vind ik ook!). Maar hey, we kunnen tegen een stootje, niet waar. Dat leiderschap vragen we tenslotte ook van onze klanten.

DUS: BEN JIJ ERBIJ?

MELD JE HIER AAN:

Inspiratiedag voor Coaches.

€295,- (ex. BTW).

Ja, ik meld me aan

Anke over Nicole:

‘Als Nicole ergens live spreekt, doet dat iets met mensen in de zaal. Ze doet dit op een hele eigen, unieke manier. Ze is de Oprah Winfrey onder de coaches. Ik vind haar ‘de oppercoach’.

Anke Verbruggen - Ondernemer. Positioneer Queen

Petra over Nicole:

‘Nicole is een fantastische coach en ik heb erg fijn met haar gewerkt. Ze is wijs, kritisch waar nodig, intuïtief, vraagt door en weet steeds, ongemerkt soms, de vinger op de zere plek te leggen. Ik heb veel van haar geleerd in een belangrijke periode in mijn loopbaan.’

Petra Zijp - Managing Partner (lawyer), NautaDutilh N.V. Capital Markets. Legal woman of the year 2016

Waarom organiseer ik deze dag?

Ik val met de deur in huis: het vak, ons vak, heeft een nieuwe standaard nodig. Veel coachopleidingen gaan over het vak. En dat is goed en nodig. Maar er is méér nodig dan de basis. Meer nodig dan de vaardigheden en kennis. Want eenmaal aan het werk als coach begint het pas. Dan gaat het ook om jou als coach. Je gaat aan de slag met klanten. Je komt thema’s en dilemma’s tegen waarmee je niet eerder te maken had. Je komt vragen tegen die niet om een simpel stappenplan vragen. Je komt weerstand tegen, angst, zwart-wit denken, klanten die telkens zichzelf saboteren. Patronen en overtuigingen waarmee je klanten zichzelf in de weg zitten. Je komt klanten tegen die je volledig leeg trekken en je merkt dat je niet alles kunt. Inderdaad: you’re not the one for everyone. En toch doen we vaak alsof dat wel zo is.

WIE BEN JIJ ALS COACH? WAAR ZIT DE INSPIRATIE EN ENERGIE VOOR JE VAK?

Hoe ga jij als coach om met dat wat op je pad komt: de vragen, de mensen? Hoe help je je klant naar die volgende groeistap als deze ergens blijft hangen? Wat als je kritiek krijgt van je klant of het gewoon even niet meer weet? Want ja, soms weet je het gewoon even niet.

En ja, patronen, overtuigingen, angsten, zwart-wit denken, perfectionisme… zijn ook jouw thema’s én die van mij. Want ook jij hebt je eigen verhaal om mee te dealen net als ik. In hoeverre speelt dit een rol in je coaching? Wanneer sluipt het er in? En hoe ga je hier effectief mee om? En waar blijf je af als coach? Want ja, je kunt veel en nee, je kunt niet alles. 

Ons vak vraagt stevigheid. Stevigheid vanuit jouw persoonlijkheid. Coaching staat of valt met de persoon die het vak uitoefent. De dans die je aangaat met je klant. De energie die je als coach inbrengt. De relatie en verbinding die je aangaat. De kennis en ervaring die je hebt op een specifiek terrein. En het gaat zeker ook om de wijze waarop jij met jezelf omgaat.

En dit is precies wat de meeste coaches lastig vinden. Dat het over hen gaat. Het ging toch om je klanten en niet om jou? Ja, lekker makkelijk. Maar jij doet er wel degelijk toe.

Natuurlijk: coaching is een tango, een spannende dans tussen twee mensen, een reis die je aangaat en waarvan je niet altijd exact weet langs welk pad die verloopt en eindigt, al heb je natuurlijk wel een beeld en een resultaat voor ogen. De bodem en basis is de verhouding tussen jou en je klant. Precies de reden waarom jij niet met iedereen topresultaten kunt halen. De bodem is het vakmanschap dat jij inbrengt. De bodem is jouw eerlijkheid naar jezelf over wat je wel en niet kunt en wel en niet wilt. De bodem is jouw persoonlijkheid. Jij, met alles erop en eraan, jouw ‘being’ en ‘doing’. Het fundament bestaat uit jouw vakkennis, levenservaring, vlieguren, stevigheid, selfcare, veerkracht en verstand van zaken.

De komende jaren gaat het vak verder volwassen worden. En dat is goed. Noem het woord coach en sommige mensen beginnen al te zuchten. En dat is jammer maar het zegt iets over de reputatie van het vak. Ik wil daar graag positief aan bijdragen. Door te blijven werken aan mijn eigen kwaliteit, door te kiezen voor scholing, opleiding, intervisie en coaching, niet af en toe, maar blijvend. En door deze dag te organiseren. Voor coaches zoals jij.

Want de komende jaren gaat het niet meer alleen om luisteren, vragen stellen en een setje inzichten. Nee, het gaat om echte verandering, duurzaam resultaat en niet om een ballenbak met inzichten waar je klant dan maar zelf uit moet graaien. Het gaat om kennis over leiderschap, hoe transformatie werkt, hoe gedrag, mechanismes en patronen in elkaar zitten. En om zelfkennis. Juist: jouw zelfkennis.

Ook doorgewinterde coaches lopen tegen lastige zaken aan. Ook ik kan en weet niet alles. Het vak mag opengegooid worden. Je mag laten zien wat je wel en niet kunt. Want dat is de meest eerlijke en transparante manier op basis waarvan klanten kunnen kiezen. En nee, ik ga je niet zeggen ‘hoe het moet’. Er is niet één weg. En juist dat is mooi om samen te delen.

Ik nodig je dan ook uit om mee te doen, vanuit wie jij bent en waar je nu staat. Ik nodig je van harte uit voor deze Inspiratiedag voor Coaches. En ik ga ervan uit dat je zelf wel weet of deze dag iets voor je is of niet. Wees welkom!

MELD JE HIER AAN:

Inspiratiedag voor Coaches.

€295,- (ex. BTW).

Ja, ik meld me aan

Dit krijg je:

 • Een hele dag aan de slag met het vak van de coach. Met jou dus. En dan bedoel ik: de één op één coach en niet de teamcoach.
 • De essentie van coaching, mijn reis als coach, mijn lessen (en ja, dus ook de minder geslaagde momenten).
 • Een proeverij met thema’s om je repertoire uit te breiden. Direct toepasbaar in je praktijk voor je klanten. Ik laat je deze natuurlijk eerst zelf ervaren.
 • Heel veel voorbeelden uit de praktijk
 • Inzicht in je eigen rol als coach en een eerlijke reflectie op jezelf.
 • Uitgebreide QenA.
 • Lunch. Koffie/thee. Gezonde hapjes en (alcoholvrije) drankjes.
 • Na deze dag ontvang je alle tools en methodes die ik je tijdens de dag laat ervaren zodat je ze ook zelf kunt toepassen.
 • Na deze dag sta jij weer op scherp, met zelfvertrouwen en plezier. Je weet weer welke keuzes je op jouw voorwaarden wilt maken, welke visie je hebt en hoe jij op je best je vak wilt uitoefenen.

Inspiratiedag voor Coaches

Ja, ik meld me aan

Voor wie is deze dag niet? 

 • Ik zal eerlijk zijn: je haalt het meeste uit deze dag als je al geruime tijd als coach werkt en daadwerkelijk klanten hebt. Je kunt dan nl. putten uit ervaringen en wat je leert direct toepassen in je praktijk.
 • Deze dag is dus niet voor je als je nog helemaal niet werkt als één op één coach of geen coachées hebt. Werk je alleen als teamcoach of met groepen dan is de dag ook minder geschikt voor je.
 • Deze dag is niet voor je als je je niet openstelt om naar jezelf te kijken. Ik vraag een open mind van je.
 • Als je denkt dat je alles al weet, heeft het geen zin om je aan te melden. Sommige kennis of tools heb je mogelijk allang in huis, maar stel je dan vooral open op hoe je die, vanuit waar je vandaag staat, op jouw manier kunt toepassen.
 • Coaches die vanuit schaarste of afgunst naar elkaar kijken zijn niet welkom. Of coaches die houden van roddelen over hun klanten, welles-nietsen, zeuren of hechten aan drama: blijf lekker thuis.
 • Coaches die zichzelf alleen maar willen profileren, raad ik af zich aan te melden. Je komt om jezelf te versterken niet om klanten te werven.
 • Heb je geen zin om te reflecteren of te experimenteren, dan is deze dag niet de plek voor jou. Je vindt hier ook geen antwoord op de vraag hoe je als coach snel meer omzet en meer klanten krijgt, want die heb je namelijk al.

Voor wie is deze dag wel?

 • Jij bent een (ervaren) één op één coach, bij voorkeur vanuit je eigen bedrijf. Ideaal is het wanneer je minimaal twee/drie jaar als coach werkt.
 • Mocht je therapeut zijn en als coach werken? Ook jij bent van harte welkom.
 • Je haalt het meest uit deze dag als je al met klanten werkt.
 • Je bent nieuwsgierig, bereid te onderzoeken en te reflecteren. Je hebt zelfspot en een open mind. Jij snapt dat jouw leiderschap bij jou begint.
 • Je hecht aan kwaliteit, werkt integer met klanten en ja, eerlijk is eerlijk, je baalt stiekem ook wel eens als je ziet dat ‘iedereen zomaar coach’ is. Jij neemt je vak serieus en hecht aan investeren in je vak en vaardigheden.
 • Je wilt weer trots zijn op het vak. En hebt gewoon heel veel zin in een boost en inspiratie voor je vak.
 • Je bent nieuwsgierig naar Nicoles verhaal, hebt zin in haar kennis en lessen en wilt daar het beste voor jezelf uithalen.
 • Ook al ben je misschien superervaren en ken je sommige tools al, je bent nieuwsgierig naar hoe je deze in deze fase van je eigen groei kunt toepassen.
 • Je bent niet bang voor de soms stevige mening van Nicole 😉 Je kunt tegen een stootje.

Laat je aanscherpen. Daag jezelf uit. Leer. Leid. Twijfel. Groei. Geniet. Luister. Herken. Kies. Durf. En doe. Voluit staan voor jouw vak als coach.

OMDAT JIJ NET ALS IK NIET GELOOFT IN COACHING-LIGHT. 

Als dit je uit het hart gegrepen is, ben je van harte welkom.

Jet over Nicole:

‘Nicole, tsja Nicole….wat zeg ik over haar?

Dat ze zo enorm oprecht bij je kan zijn. Wat een fijn warm mens ze is. Dat ze mij heeft geleerd hoe ik op mijn eigen voorwaarden kan leven en werken.  En wat het betekent om andersom te werken, om vanuit verlangen keuzes te maken en niet vanuit een vorm die je voor ogen hebt.

Nicole is een enorme betrouwbare, scherpe en liefdevolle partner. Ik zeg bewust partner want ik vind haar meer dan een coach. Zij maakt haar propositie zo waar. Zoals ze heerlijk vanuit eigenheid alles doet. Heb je haar blogs en boek gelezen? Die zijn al zo’n bron van informatie, inspiratie en zetten je moeiteloos in beweging!

Ik voel me gezien en gewaardeerd door Nicole. En daardoor leer ik – het leren gaat gewoon door hoor – helderder mijn eigen onderneming en leven te leven op een manier die helemaal bij mij past. 100% Jet, zou Nicole zeggen. Dat blijft soms spannend omdat het om keuzes vraagt. Die soms radicaal aanvoelen.

Nicole kan écht luisteren. Ze vist woorden en betekenis uit gesprekken en helpt daar een verdiepingsslag in te maken. Gezamenlijk. En dat maakt het fijn met Nicole. Een enorme professional op allerlei gebied die mij helpt om uitdagingen klein, behapbaar en fijn te maken. En mij telkens laat verbinden met mijn eigen verlangen om van daaruit keuzes te maken.

Met behulp van Nicole leer ik steeds meer trouw te zijn aan mijn missie in het leven en met Nature at Work: ruimte scheppen voor jou om JOUW eigenheid en waarheid tot uitdrukking te brengen waardoor jij JOUW waardevolle en liefdevolle bijdrage in de wereld kunt brengen. Paying it forward, dank je wel Nicole!’

 

Jet Holshuijsen - Nature at Work

Marieke over Nicole:

‘Nicole creëert met aandacht een omgeving waar je je thuis voelt om vanuit rust je volgende stappen te maken. Nicole bereidt altijd alles goed voor en biedt een heldere structuur. Heerlijk om daar zelf niet voor hoeven zorgen. Ze stelt goede en prikkelende vragen die je uitnodigen tot reflectie. Tijdens livebijeenkomsten luistert ze aandachtig en biedt altijd een nieuw perspectief. Ze heeft een heldere visie en is helemaal het schoolvoorbeeld van werken en leven op je eigen manier. ‘

Marieke van Dijk - Executive Advisor Human Resources Coach, Persoonlijk & Professioneel Profileren

Ik ben Nicole Offenberg. Sinds 2003 werk ik als coach. Eerst nog in loondienst en sinds 2006 vanuit mijn eigen bedrijf. In loondienst was ik communicatie- en organisatieadviseur en ik gaf een tijdje leiding aan een team professionals bij de overheid. In 2006 startte ik voor mezelf als coach en organisatieadviseur en gaf in die periode jarenlang leiderschapstrainingen in binnen- en buitenland tot ik me helemaal toelegde op één op één coaching en programma’s in Madrid en Lapland.

Ik werk met ervaren vrouwelijke ondernemers en leiders. Allemaal succesvolle vrouwen die hechten aan vrijheid, die zich niet gek willen laten maken, verantwoordelijkheid nemen en bewust kiezen voor hun eigen stijl en snappen dat leiderschap aan de binnenkant begint: bij henzelf.  Dit zijn vrouwen die hun persoonlijkheid in hun bedrijf willen stoppen. Vrouwen die houden van eigenheid, ruimte en evenwicht.

Ik houd ervan het beste uit mijzelf te halen, ben ambitieus én ik houd van ontspannen ondernemen. Ik werk heel intuïtief, maar ben ook heel praktisch en concreet. Regelmatig volg ik (internationale) programma’s die ik inzet voor mijn klanten. Ik ben gecertificeerd volgens de eisen van en lid van de International Coach Federation (ICF). Ik werd door FranklinCovey als freelance leiderschapscoach ingezet en maakte deel uit van diverse coachpools van grote bedrijven. De afgelopen drie jaar volgde ik trainingen in Amerika en ben ik lid van een internationale intervisiegroep van coaches van over de hele wereld. Zo scherp ik mijzelf het liefste aan.

Ik heb als ondernemer het bedrijf zoals ik het wil hebben, stap voor stap gevormd naar een manier van werken die bij mij en mijn persoonlijkheid past. Ik doe alles op mijn voorwaarden, vanuit plezier, eigen wijsheid en verlangen. Daarnaast ben ik een intuitief én nuchter mens en laat ik me niet snel gek maken. Mocht je willen lezen wat klanten over mij zeggen, een selectie van ervaringen vind je hier.

Mijn motto is ‘Alles wat ik leer, geef ik door, met liefde en plezier’. Ik hou van puur. Van echte verhalen en echte mensen. En die zijn niet perfect. Echte mensen proberen uit, leren en doen, gaan af en toe op hun bek, hebben zelfspot en zijn bereid naar zichzelf te kijken.

Het vak van coach vind ik een prachtig vak. De beslotenheid van het intieme één op één contact waarbij ik getuige ben van magie, doorbraken maar ook worstelingen; ik vind het een eer om dit vak uit te oefenen. Maar als je me een beetje volgt weet je dat ik me soms schaam voor het vak. Want ‘iedereen wordt zomaar coach’. En daar geloof ik niet in. Niet iedereen is een coach en je bent niet ‘zomaar ineens’ een coach. Het is een vak net als ieder ander vak. En dat vraagt gedegen kennis, vaardigheden, leren, oefenen, vlieguren maken. Lees m’n blog er hier nog maar eens op na. En als je tijdens het lezen weer je eigen ‘coachvuur’ voelt of er komt een milde glimlach op je gezicht… dan ben jij precies degene voor wie de inspiratiedag bedoeld is.

Zie ik je op 11 juni?

Ja, ik meld me aan

€295,- (ex. BTW).

Veelgestelde vragen

 • Waar vindt deze dag plaats?

  Deze dag is in Breda bij Black & White Kafé, een plek vlakbij de snelweg (A27) waar je gratis kunt parkeren. In het restaurant wordt biologisch gekookt.

 • Wat is de begin- en eindtijd?

  Vanaf 9.30 ben je van harte welkom voor koffie/thee. We starten stipt om 10.00 uur. Houd daar rekening mee want ik wil veel bieden en dus graag op tijd beginnen. We sluiten af rond 17.15. Daarna is er nog een (alcoholvrij) drankje en een hapje om te netwerken en na te praten tot 18.00.

 • Hoeveel mensen komen er?

  Ik houd zelf niet zo van grote massale events. Ik maak tijdens deze dag graag persoonlijk contact met je. Vandaar dat er maximaal 50 kaarten beschikbaar zijn. En de dag gaat door bij minimaal 10 deelnemers.

 • Kan ik in termijnen betalen?

  Nee, je kunt niet in termijnen betalen.

 • Kan ik annuleren?

  Nee, je kunt niet annuleren. Wel kun je als je verhinderd bent, je ticket doorgeven aan een andere coach waarvan jij denkt dat hij of zij thuis hoort op deze dag.

 • Ik twijfel of deze dag iets voor me is

  Als je twijfelt, stuur me dan een mail met je vraag waarom je twijfelt. Ik geef je graag een eerlijk advies of de dag voor je geschikt is of niet.

 • Ik coach af en toe, is de dag iets voor mij?

  Zolang je ervaring hebt en dus cases hebt waaruit je kunt putten, is de dag geschikt. Je haalt er het meest uit als je al klanten hebt omdat je dat wat je leert, meteen daarna kunt toepassen. Maar het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat je eerlijk naar jezelf als coach wilt kijken.

 • Ga je ook gekke dingen doen?

  Het hangt ervan af wat jij gek vindt. Ik ga uit van de vier leerniveaus (hoofd, hart, body, spirit). Dus ja, een meditatie/visualisatie zit er zeker in. En wie weet nog meer… Als je een open mind hebt, komt ’t goed.

Ja, ik ben er uit: ik meld me aan

En mocht je nog vragen hebben, mail me dan hier. Stuur me gerust een mail als je nog twijfelt.