Mastermind voor Coaches 2023

VOOR ERVAREN COACHES DIE VOLUIT WILLEN COACHEN OP EIGEN VOORWAARDEN.

Je bent een ervaren coach. Je vindt coaching een vak en neemt je eigen ontwikkeling serieus. Je hebt ongelooflijk veel plezier in het werken met klanten. Maar je zou ook dolgraag weer eens in het vak duiken en ontdekken wat er nog meer mogelijk is voor jou.

Groeien in kennis en kunde. Om jezelf nog steviger en completer te maken als coach. Je laten inspireren. Uitgedaagd worden en jezelf stretchen. Je wilt alleen niet wéér een coachopleiding of seminar volgen waarin luisteren, samenvatten, doorvragen centraal staan. Nee, jij wilt je verdiepen in stevige content én in jezelf als coach.

En je zou ook wel eens willen sparren met andere coaches. Bij voorkeur met coaches met verschillende achtergronden waarmee je echte verhalen kunt delen. Niet alleen de ‘epic’ en ‘lifechanging’ stories die je op social media ziet.

En alsjeblieft: dat alles niet in een eindeloze praatgroep, maar in een fijne setting waarin je uitgedaagd wordt om aan de slag te gaan met je eigen groei, thema’s uitdiept die je kunt toepassen bij klanten zodat jij groeit én je klanten groeien.

STEL DAT ER ZO’N PLEK BESTAAT…

Waarbij je naast leren, delen en groeien, lacht om de soms hilarische situaties, plezier maakt en serieus in gesprek gaat in een programma dat een mix is van inhoud en zelfreflectie, het delen van tools en methoden en waarbij je dilemma’s en cases kunt uitwisselen in een safe space. Een plek waar jij werk maakt van jouw volgende stap in je ontwikkeling als coach. Zodat jij de coach bent en wordt die je in je hebt.

 Stop maar met zoeken. Want die plek is er.

WELKOM BIJ DE MASTERMIND VOOR COACHES 2023. 

MELD JE HIER AAN VOOR EEN INTAKEGESPREK:

dit veld niet invullen s.v.p.

Gaat je hart nu sneller kloppen en heb jij het gevoel dat jij de komende jaren het verschil wilt maken als coach, in jouw vakgebied? Meld je dan aan, dan gaan jij en ik bellen. In dit intakegesprek kijk ik samen met jou naar waar je nu staat en waar je naar toe wilt groeien en checken we of we een match hebben.

Dit intakegesprek verplicht je tot niets. NB: er is beperkt plek in de Mastermind (minimaal vier en maximaal acht deelnemers), dus als je serieuze belangstelling hebt, meld je nu aan.

DEELNEMERS OVER DE MASTERMIND 2020 & 2021 & 2022

“Ons coachwerk is solistisch. Hoe fijn is het dan om met prachtige vakgenoten te connecten en elke keer stevige onderwerpen vast te pakken! Nicole is onze uitdager, onderwijzer en vakvrouw die ons helpt ons coachvak nog beter te masteren.” (Tirza)

“Wat de Mastermind wat voor mij heeft betekend? Helderheid, leiderschap, inspiratie, een omarming van mijn waarde als professionele coach en een prettige geborgenheid.” (Nicole)

“Door de Mastermind weet ik nu waar ik sta als coach. En vooral weet ik nu dat ik niet alleen sta en we allemaal op onze eigen manier met dezelfde thema’s rondlopen. Dat stelt gerust en versterkt me tegelijkertijd.” (Jorien)

Fantaseer maar even met me mee…

 • Een nog steviger én completere coach worden.
 • De volgende stap zetten in jouw groei.
 • Vaker ‘spannende’ en andere klanten aan durven nemen die passen bij jouw groei.
 • Coachen op alle vier niveaus. Niet alleen op hoofd, hart, body of soul. Nee, de hele mens centraal. Voluit. Niet of-of maar en-en-en-en.
 • Durven spelen met de (onconventionele) tools die je aangereikt krijgt.
 • Ontdekken wat er nog meer mogelijk is: in kennis, persoonlijke groei, leiderschap, methoden en tools.
 • In thema’s verdiepen die jou én je klanten verder helpen.
 • Nog betere en completere resultaten boeken met je klanten.
 • Klanten op alle niveaus verder helpen met ongemak, stevige veranderingen, angst, lastige situaties en blokkades.
 • Je leiderschap als coach verder vormgeven met aandacht voor selfcare en je eigen grenzen waarbij je bij jezelf blijft.
 • Sparren en delen in een safe space met andere coaches met diverse achtergronden en expertises: een netwerk waar je ook na de Mastermind nog veel plezier van hebt.
 • Al je cases, dilemma’s, twijfels én successen op tafel leggen in een safe space.
 • Voluit coachen op jouw voorwaarden. Vanuit wie jij bent, wat je kunt en waar je verschrikkelijk goed in bent én op een manier die past bij hoe jij wilt leven, werken en ondernemen.
 • Kortom: content, persoonlijk leiderschap, leren, delen in een diverse groep en zelfreflectie in één programma. Dat is de Mastermind voor Coaches.

Nieuwsgierig of dit programma iets voor je is?

Ik zal eerlijk zijn: deze Mastermind is niet voor iedereen. Mensen die mij kennen, weten weet dat ik zorgvuldig werk en veel aandacht besteed aan het samenstellen van een groep. Dat doe ik via een telefonisch intakegesprek waarin ik samen met jou kijk waar je nu staat en waar je naar toe wilt groeien en waarbij we checken of we een match hebben.

Daarbij let ik ook op de diversiteit in de groep (achtergrond, thema waar jij op coacht, persoonlijkheid). Dat doe ik omdat ik weet dat daarin de meerwaarde zit. Al jarenlang stel ik met zorg groepen samen en dit pakt elke keer goed uit. Ook de vorige Mastermind was een succes juist vanwege die diversiteit.

Gaat je hart nu sneller kloppen en heb jij het gevoel dat jij de komende jaren het verschil wilt maken als coach, in jouw vakgebied? Meld je dan aan, dan gaan jij en ik bellen.

MELD JE HIER AAN VOOR EEN INTAKEGESPREK:

dit veld niet invullen s.v.p.

Deze telefonische intake verplicht je tot niets. NB: er is beperkt plek in de Mastermind, dus als je serieuze belangstelling hebt, meld je nu aan.

Welke thema’s zitten er in de Mastermind?

LIVE KICK-OFF (OP LOCATIE)

Jij als coach

Wat voor coach ben jij eigenlijk? Waar neig jij naar? Wat zijn je stokpaardjes, je sterke en zwakke kanten? Wat is jouw expertise? En hoe goed zorg jij nu eigenlijk echt voor jezelf? Wat onderscheid je? Je ontdekt waar je staat en waar je naar toe wilt. Je brengt je leiderschap als coach in beeld. Je weet waar jouw energie zit in coaching én hoe je effectief om kunt gaan met je energie, schaduwkanten en je grenzen. Je verkent je eigen triggers en hoe je hiermee om kunt gaan. Je brengt jouw groei als coach in kaart. En je leert van de andere coaches hoe zij werken. Een live kick-off: een mooi fundament om de Mastermind te starten als jij voluit wilt coachen op jouw voorwaarden.

THEMA 1

Glashelder op jouw voorwaarden

Waarom is het belangrijk vanaf het allereerste begin het glas helder te hebben? Hoe zet je meteen een stevig fundament neer in de coachrelatie? En hoe doe je dat precies? Waar schort het bij jou aan en hoe kun je dat verbeteren? Wat doe je als het glas gaat ‘lekken’? Hoe doen anderen dat? Hoe ga jij om met je eigen filters en overtuigingen in een coachrelatie? Hoe houd je je klant echt accountable zonder de strenge juf uit te hangen maar de boel ook niet te laten sloffen? Vanaf het eerste kennismakingsmoment is het belangrijk glashelder te zijn. Tuurlijk: open deur, maar ook de meest ervaren coach laat hier nog wel eens steken vallen. Met gevolgen. We duiken diep in het glas, om het glashelder te maken!

THEMA 2

It’s all about transformation!

Doelen formuleren klinkt mooi, maar hoe krijg je de echte verlangens en vragen op tafel én verbind je deze aan een slimme strategie zonder het hele traject in beton te gieten? Dat is de basis op weg naar echte transformatie. Hoe doe je dat en welke krachtige en ongemakkelijke vragen helpen daarbij? Leuk hoor: samenwerken met je klant maar echte verandering gaat veel verder dan een leuk bundeltje inzichten. Ook een mooie module waarin je eerst jouw strategie en visie als coach helder maakt en ook jij (misschien ongemakkelijke) vragen beantwoordt over je verlangens… Aan de slag met een vleugje provocatief coachen en liefdevol feedback geven. Geen coaching-light!

THEMA 3 EN 4

Beren op de weg

Je klant is gemotiveerd, heeft heldere doelen, neemt verantwoordelijkheid. En ineens loopt het niet meer zo lekker. De echte veranderingen komen eraan. Dit is het kantelpunt tussen kiezen, durven én doen. De echte transformatie die ander gedrag vraagt én van je klant vraagt dat deze stretcht. Maar dan komt het: angst, blokkades, sabotage, obstakels, oude patronen, perfectionisme… Help! Deze fase vraagt om puur vakmanschap. Wat doe je als coach in deze fase wel en niet? Hoe betrek je in deze fase ook niet alles op jouzelf? We duiken dus ook in jouw blokkades. De coach is tenslotte ook maar een mens. Volop content en tools in maar liefst twee modules. Het zijn dé belangrijke thema’s voor elke coach waarmee jij je werk voluit gaat verdiepen en klanten nog beter kunt helpen.

LIVE THEMADAG OP LOCATIE

Oei, ik groei!

Hoe groeien mensen? Hoe groei jijzelf en hoe groeien je klanten? Veel mensen willen snel groeien en vergeten fases over te slaan die onlosmakelijk bij groei horen. Anderen blijven hangen in fases waarbij ze niet de sprong durven wagen. Elke verandering, alle groei verloopt volgens bepaalde fases met bijbehorende weerstand. Tijdens deze dag duiken we samen in het thema groei. Je ontdekt hoe jijzelf groeit, waar je vastloopt én leert hoe je klanten groeien en vastlopen en natuurlijk hoe je deze situaties tackelt. Je krijgt prachtige metaforen en tools aangereikt waar je de rest van je leven plezier van hebt. Stoeien met (zelf)kennis, verhalen, tools en met elkaar. Een volle livedag op locatie. Alleen al om deze dag zou ik me aanmelden voor de mastermind…!

THEMA 5

Niemandsland…

Je klant gaat van A naar B vrijwel altijd via een kronkelig pad. Maar op een gegeven moment is A uit beeld en B nog niet in zicht. Je klant heeft het gevoel te blijven hangen tussen A en B in. Het beroemde en soms eenzame niemandsland. The edge of the unknown. Waar gaat dat allemaal heen? Wat helpt je klant verder? En hoe zit het met jouw eigen manieren van omgaan met je eigen niemandsland. Als je even stilstaat. Als je in je hoofd schiet en het ongeduld en de onrust voelt toenemen… Hoe leer je hiermee omgaan zonder je klant te pushen en zonder je klant te laten hangen? Deze module geeft je content, methodes en tools op alle vier niveaus: body, mind, heart en soul waar je opnieuw eerst zelf in duikt om vervolgens te bekijken hoe je dit toepast in je werk.

LIVE SLOTMIDDAG

Freestyle…

Je zintuigen prikkelen. Even heel anders kijken. Weer even heel uitgedaagd worden op een manier die je niet eerder deed. Ik ga er niet teveel over vertellen maar de laatste live middag is een feestje voor de zintuigen, selfcare en een boost voor je energie én geeft zicht op wat jou kenmerkt. Daar wil je zeker bij zijn. Laat je verrassen in deze freestyle slotmiddag. Meer zeg ik er niet over. Dit moet je ervaren…

BONUS THEMA 1

Zichtbaar zijn als coach

90.000 coaches in Nederland; hoe steek je dan met kop en schouders er bovenuit? Hoe doe je dat op een integere manier die helemaal past bij jou zonder te roeptoeteren? In deze bonusclass neemt oud BNN/VARA presentator én ondernemer Zarayda Groenhart je mee in de stappen die jij kunt zetten om zichtbaar te worden als de coach die je bent zonder gladde trucjes of loze op de borstklopperij, maar gewoon puur als jijzelf met alles wat je in huis hebt.

BONUS THEMA 2

Een kijkje achter de schermen

Veel coaches doen hun coaching ‘erbij’, naast werk als trainer of adviseur. Maar hoe is het als je een bedrijf runt waarbij 1-op-1 coaching corebusiness is. Ik vormde mijn bedrijf helemaal rond mijn wens te leven en te werken op eigen voorwaarden: ik coach 1op1 én organiseer retreats in het buitenland, daarbij woon en werk ik ook een tijdje in Madrid. Dat vraagt om krachtige keuzes, loslaten en goed organiseren en kiezen voor puur en compromisloos jezelf zijn. Dat gaat niet vanzelf. In deze class laat ik je zien hoe ik dat doe, hoe ik dit regel met klanten, hoe ik vrijheid en selfcare bewaak en kun je me alle vragen hierover stellen. Dit als inspiratie om jou aan te moedigen ook helemaal jouw eigen keuzes te maken om te coachen, te ondernemen en te leven op jouw voorwaarden.

BESLOTEN FACEBOOKGROEP

Safe Space

Ja, ik vind Facebook eigenlijk heel stom 🙂 maar ik beloof je hier een prettige plek. Dé plek voor al je (coach)dilemma’s. Vragen. Cases. Successen, flaters en hilarische momenten. Een kennishub. Een plek om even bij te komen en af te stomen. Maar ook om kennis te delen en van elkaar te leren. 24/7 geopend. Daar kun je je collega-coaches ontmoeten, elkaars expertise bevragen en krijg je ook van mij wekelijks prikkelende vragen om over na te denken zodat je tussen de calls door ook leert en jezelf verder ontwikkelt. En ja, dit is een safe space maar ook een plek waar je uitgedaagd wordt. Met prikkelende vragen om over na te denken. Met inspirerende en persoonlijke verhalen om van te leren. Met tips en ervaringen. Je bent van harte welkom! En geen zin in Facebook? Je bent niets verplicht.

MELD JE HIER AAN VOOR EEN INTAKEGESPREK:

dit veld niet invullen s.v.p.

Deze telefonische intake verplicht je tot niets. NB: er is beperkt plek in de Mastermind (minimaal vier maximaal acht), dus als je serieuze belangstelling hebt, meld je nu aan.

Jouw investering

Ik vraag je commitment in tijd, aandacht, energie én enthousiasme. En ook een open mind naar de groep en een bloedeerlijke houding naar jouzelf. Plus een investering van €3.500,-. Als jij je voor … opgeeft, betaal je €2.995,-. Deze bedragen zijn ex. BTW. Er is plek voor minimaal vier en maximaal acht deelnemers.

Anke over Nicole:

‘Als Nicole ergens live spreekt, doet dat iets met mensen in de zaal. Ze doet dit op een hele eigen, unieke manier. Ze is de Oprah Winfrey onder de coaches. Ik vind haar ‘de oppercoach’.

Anke Verbruggen - Ondernemer. Positioneer Queen

Petra over Nicole:

‘Nicole is een fantastische coach en ik heb erg fijn met haar gewerkt. Ze is wijs, kritisch waar nodig, intuïtief, vraagt door en weet steeds, ongemerkt soms, de vinger op de zere plek te leggen. Ik heb veel van haar geleerd in een belangrijke periode in mijn loopbaan.’

Petra Zijp - Managing Partner (lawyer), NautaDutilh N.V. Capital Markets. Legal woman of the year 2016

MELD JE HIER AAN VOOR EEN INTAKEGESPREK:

dit veld niet invullen s.v.p.

En aan het eind van de Mastermind…

 • ben je een nog steviger én completere coach.
 • durf je vaker met ‘spannende’ of hele andere klanten te werken en deze kun je op alle vier niveaus coachen: hoofd, hart, body en soul.
 • ga je spelen met de tools die je aangereikt krijgt.
 • heb je jezelf beter leren kennen als coach en weet je waar je naar toe wilt groeien.
 • heb je ontdekt wat er nog meer mogelijk is in kennis, persoonlijke groei, leiderschap, methoden en heb je je rugzak volop gevuld.
 • heb je je verdiept in essentiele coachthema’s die je direct kunt toepassen in je praktijk.
 • ben je nog beter in staat om te gaan met ongemak, stevige vragen, angst, lastige situaties en blokkades bij klanten.
 • ga je je je leiderschap als coach verder vormgeven.
 • heb je een safe space netwerk van coaches met diverse achtergronden en expertises; een ‘mini-netwerk’ waar je ook na de Mastermind nog veel plezier van hebt.
 • weet je hoe jij voluit kunt coachen op jouw voorwaarden. Vanuit wie jij bent, wat je kunt en waar je verschrikkelijk goed in bent én op een manier die past bij hoe jij wilt leven, werken en ondernemen.
 • Kortom: content, persoonlijk leiderschap, leren, delen en zelfreflectie in één programma. Dat is de Mastermind voor Coaches.

Mijn rol:

 • Ik faciliteer de hele Mastermind. Ik breng de thema’s in en begeleid de inhoud en daarna de gesprekken.
 • Noem het ‘healthy arrogance’, noem het leiderschap, ik zorg voor de structuur en bepaal hoe we werken. Maar altijd met ruimte voor eigen inbreng, thema’s, vragen en het delen van jouw kennis en expertise.
 • Het is mijn taak de safe space ook daadwerkelijk een safe space te laten zijn. Daarin pak ik mijn rol. Dat mag je van mij verwachten.
 • Ik deel verhalen en voorbeelden met inachtneming van vertrouwelijkheid. Alles wat we bespreken blijft in de groep.
 • Ik bied je een scala aan thema’s, content, inhoud, verhalen en voorbeelden om je repertoire uit te breiden. Direct toepasbaar in je praktijk voor je klanten. Ik laat je deze natuurlijk eerst zelf ervaren.
 • Ik weet het niet beter dan jij. Het speelveld is gelijk. Er is geen goed of fout of één recept.

Voor wie is deze Mastermind niet? 

 • Ik zal eerlijk zijn: je haalt het meeste uit deze mastermind als je al een aantal jaren als 1-op-1 coach werkt en daadwerkelijk klanten hebt. Je kunt dan nl. putten uit ervaringen, wat je leert direct toepassen in je praktijk en cases bespreken. Heb je (nog) geen klanten dan is deze Mastermind niet geschikt voor je.
 • Deze Mastermind is niet voor je als je je niet openstelt om naar jezelf te kijken. Ik vraag een open mind van je.
 • Als je denkt dat je alles al weet, heeft het geen zin om je aan te melden. Sommige kennis of tools heb je mogelijk allang in huis, maar stel je dan vooral open op hoe je die, vanuit waar je NU staat, op jouw manier kunt toepassen én verdiepen.
 • Coaches die vanuit schaarste of afgunst naar elkaar kijken of coaches die houden van roddelen over hun klanten of andere coaches, welles-nietsen, zeuren of hechten aan drama: ik zou me niet aanmelden.
 • Coaches die zichzelf alleen maar willen profileren, raad ik ook af zich aan te melden. Je wilt jezelf versterken en doet niet mee om nieuwe klanten te werven. Je vindt hier ook geen antwoord op de vraag hoe je als coach snel meer omzet en meer klanten krijgt, want die heb je namelijk al. Wat niet wil zeggen dat je bedrijf niet aan de orde komt. Integendeel. De Mastermind gaat je helpen een nog betere coach te worden en dat komt de resultaten in je bedrijf ten goede.
 • Heb je geen zin om te reflecteren of te experimenteren, dan is deze Mastermind niet de plek voor jou.

Voor wie is deze Mastermind wel?

 • Jij bent een (ervaren) coach, bij voorkeur vanuit je eigen bedrijf. Ideaal is het wanneer je minimaal twee/drie jaar als coach werkt én klanten hebt.
 • Mocht je therapeut, trainer/adviseur zijn én ook als coach werken? Ook jij bent van harte welkom.
 • Je bent nieuwsgierig, bereid te onderzoeken en te reflecteren op de manier waarop jij je vak uitoefent.
 • Je hebt zelfspot en een open mind. Jij snapt dat jouw leiderschap bij jou begint en bent niet huiverig voor het ‘inner work’.
 • Je hecht aan kwaliteit, werkt integer met klanten. Jij neemt je vak serieus en hecht aan investeren in je vak en vaardigheden.
 • Je bent nieuwsgierig naar de inhoudelijke thema’s in de Mastermind en hebt veel zin in een boost en inspiratie voor je vak.
 • Je bent nieuwsgierig naar Nicoles inhoud, hebt zin in haar content en lessen en wilt daar het beste voor jezelf uithalen.
 • Ook al ben je ervaren en ken je sommige tools al, je bent nieuwsgierig naar hoe je deze in deze fase van je eigen groei kunt toepassen en verdiepen.
 • Je kunt tegen een stootje, hebt geen therapie nodig en hebt traumatische ervaringen een plek gegeven.

Jet over Nicole:

‘Nicole, tsja Nicole….wat zeg ik over haar?

Dat ze zo enorm oprecht bij je kan zijn. Wat een fijn warm mens ze is. Dat ze mij heeft geleerd hoe ik op mijn eigen voorwaarden kan leven en werken.  En wat het betekent om andersom te werken, om vanuit verlangen keuzes te maken en niet vanuit een vorm die je voor ogen hebt.

Nicole is een enorme betrouwbare, scherpe en liefdevolle partner. Ik zeg bewust partner want ik vind haar meer dan een coach. Zij maakt haar propositie zo waar. Zoals ze heerlijk vanuit eigenheid alles doet. Heb je haar blogs en boek gelezen? Die zijn al zo’n bron van informatie, inspiratie en zetten je moeiteloos in beweging!

Ik voel me gezien en gewaardeerd door Nicole. En daardoor leer ik – het leren gaat gewoon door hoor – helderder mijn eigen onderneming en leven te leven op een manier die helemaal bij mij past. 100% Jet, zou Nicole zeggen. Dat blijft soms spannend omdat het om keuzes vraagt. Die soms radicaal aanvoelen.

Nicole kan écht luisteren. Ze vist woorden en betekenis uit gesprekken en helpt daar een verdiepingsslag in te maken. Gezamenlijk. En dat maakt het fijn met Nicole. Een enorme professional op allerlei gebied die mij helpt om uitdagingen klein, behapbaar en fijn te maken. En mij telkens laat verbinden met mijn eigen verlangen om van daaruit keuzes te maken.

Met behulp van Nicole leer ik steeds meer trouw te zijn aan mijn missie in het leven en met Nature at Work: ruimte scheppen voor jou om JOUW eigenheid en waarheid tot uitdrukking te brengen waardoor jij JOUW waardevolle en liefdevolle bijdrage in de wereld kunt brengen. Paying it forward, dank je wel Nicole!’

 

Jet Holshuijsen - Nature at Work

Marieke over Nicole:

‘Nicole creëert met aandacht een omgeving waar je je thuis voelt om vanuit rust je volgende stappen te maken. Nicole bereidt altijd alles goed voor en biedt een heldere structuur. Heerlijk om daar zelf niet voor hoeven zorgen. Ze stelt goede en prikkelende vragen die je uitnodigen tot reflectie. Tijdens livebijeenkomsten luistert ze aandachtig en biedt altijd een nieuw perspectief. Ze heeft een heldere visie en is helemaal het schoolvoorbeeld van werken en leven op je eigen manier. ‘

Marieke van Dijk - Executive Advisor Human Resources Coach, Persoonlijk & Professioneel Profileren

MELD JE HIER AAN VOOR EEN INTAKEGESPREK:

dit veld niet invullen s.v.p.

Over Nicole

Ik ben Nicole Offenberg. Sinds 2003 werk ik als coach. Eerst nog in loondienst en sinds 2006 vanuit mijn eigen bedrijf. In loondienst was ik communicatie- en organisatieadviseur en ik gaf een tijdje leiding aan een team professionals bij de overheid. In 2006 startte ik voor mezelf als coach en organisatieadviseur en gaf in die periode jarenlang leiderschapstrainingen in binnen- en buitenland tot ik me helemaal toelegde op één op één coaching en programma’s in Madrid en Lapland. Ik ben initiatiefnemer van de Coach Lounge en begeleidt vanaf 2015 verschillende Masterminds.

Ik werk met ervaren vrouwelijke ondernemers en leiders. Allemaal succesvolle vrouwen die hechten aan vrijheid, die zich niet gek willen laten maken, verantwoordelijkheid nemen en bewust kiezen voor hun eigen stijl en snappen dat leiderschap aan de binnenkant begint: bij henzelf. Dit zijn vrouwen die hun persoonlijkheid in hun bedrijf willen stoppen. Vrouwen die houden van eigenheid, ruimte en evenwicht.

Ik houd ervan het beste uit mijzelf te halen, ben ambitieus én ik houd van ontspannen ondernemen. Ik werk heel intuïtief, maar ben ook heel praktisch en concreet. Regelmatig volg ik (internationale) programma’s die ik inzet voor mijn klanten. Ik ben gecertificeerd volgens de eisen van en lid van de International Coach Federation (ICF). Ik werd door FranklinCovey als freelance leiderschapscoach ingezet en maakte deel uit van diverse coachpools van grote bedrijven. De afgelopen drie jaar volgde ik trainingen in Amerika en ben ik lid van een internationale intervisiegroep van coaches van over de hele wereld. Zo scherp ik mijzelf het liefste aan.

Ik heb als ondernemer het bedrijf zoals ik het wil hebben, stap voor stap gevormd naar een manier van werken die bij mij en mijn persoonlijkheid past. Ik doe alles op mijn voorwaarden, vanuit plezier, eigen wijsheid en verlangen. Daarnaast ben ik een intuitief én nuchter mens en laat ik me niet snel gek maken. Mocht je willen lezen wat klanten over mij zeggen, een selectie van ervaringen vind je hier.

Mijn motto is ‘Alles wat ik leer, geef ik door, met liefde en plezier’. Ik hou van puur. Van echte verhalen en echte mensen. En die zijn niet perfect. Echte mensen proberen uit, leren en doen, gaan af en toe op hun bek, hebben zelfspot en zijn bereid naar zichzelf te kijken.

In 2019 gooide ik via een scherp blog een balletje op over het vak van de coach. Dat maakte van alles los. Ik wil graag op op mijn manier bijdragen aan de kwaliteit van het vak. Het vak is nog jong en mag volwassen worden en dat vraagt van ons als coach dat we die beslotenheid van de een-op-een open gooien. Niet door óver onze klanten te praten. Nee, ik wil dat we een keer over onszelf praten. Over onze kracht. Onze grenzen. Onze successen. Onze blunders. Ja, ook over daar waar het niet goed gaat. En natuurlijk ook over mooie methoden en tools. Want, hey, we blijven natuurlijk wel vakidioten.

Zo ontstond het idee voor de Inspiratiedag voor Coaches in 2020 én groeide de wens om daarna een Mastermind voor Coaches te starten. Deze was een groot succes: alle deelnemers verlengden hun lidmaatschap en zijn tot op de dag van vandaag een hechte groep.

In 2021 organiseerde ik twee Coach Lounges, een driemaanden pop-up membership voor professionals die steviger willen staan in hun coachende werk. Regelmatig kloppen mensen bij me aan om hun coaching een-op-een te verbeteren. Het vak gaat me aan het hart. Er mag vuur in komen, stevigheid en we mogen staan voor wie we zijn.

Voel jij dit vuur nu ook? Nou, kom maar door dan!

De toekomst van coaching…

Als er iets is dat we de afgelopen jaren hebben kunnen zien is dat we allemaal uitgedaagd worden in thema’s als onzekerheid, aanpassen, verandering en veerkracht.

Ik ben ervan overtuigd dat coaching nu en de komende jaren een belangrijke rol speelt. De komende jaren vraagt van iedereen, van elke branche, van elk bedrijf, van elke leider, van elke medewerker, ja, van ieder van ons dat we anders gaan kijken. Naar onszelf en onze omgeving. Naar hoe we leven en werken. Naar grote maatschappelijke thema’s. Naar de manier waarop we zaken doen, leiderschap en veerkracht tonen.

Kwalitatief goede coaching speelt daarin een belangrijke rol en zal zeker de komende tijd nodig zijn om mensen en organisaties te begeleiden bij lastige situaties, dilemma’s en veranderingen. De komende jaren gaat het niet meer alleen om luisteren, vragen stellen en af en toe een doorbraak. Nee, het gaat om echte verandering en duurzaam resultaat. Om kennis over leiderschap, hoe transformatie werkt, hoe gedrag, blokkades, mechanismes en patronen in elkaar zitten. En om zelfkennis.

JUIST OOK JOUW ZELFKENNIS EN GROEI.

Ook doorgewinterde coaches lopen tegen lastige zaken aan. Ook ik kan en weet niet alles. Daarbij is coaching een ‘eenzaam’ en besloten vak. Het vak mag opengegooid worden. Je mag laten zien wat je wel en niet kunt. Want dat is de meest eerlijke en transparante manier op basis waarvan klanten kunnen kiezen.

Deze tijd vraagt van je dat je stil staat bij waar je staat, wie jij bent als coach en voor jezelf nagaat hoe jij je de komende tijd wilt doorontwikkelen en wat je de komende jaren wilt bieden en bijdragen. Je komt niet meer weg met oppervlakkige coaching, een paar tools en één methode. Deze tijd vraagt om echte verandering, om kunnen spelen met je kennis, kunde en wijsheid, om experimenteren om leiden en geleid worden.

En elke goede coach weet: dat is geen quick-fix, dat vraagt om nieuwe manieren van kijken. Consequent en consistent het werk doen. Niet alleen met je klanten, maar juist ook zelf, als coach. En dat vraagt iets van de kwaliteit én het leiderschap van coaches in Nederland. Maar hoe doe je dat en waar vind je zo’n plek temidden van die 60.000 coaches in Nederland?

De Mastermind voor Coaches biedt jou die plek zodat jij de komende jaren met zelfvertrouwen en plezier jezelf doorontwikkelt tot de stevige coach die je in je hebt.

SPREEKT JE DIT AAN?

Meld je hieronder aan voor een intakegesprek om samen te bekijken of dit programma bij jou past.

dit veld niet invullen s.v.p.

Dat gesprek verplicht je tot niets. Komen we tot de conclusie dat jij en ik en het programma een match hebben, dan kun je je echt aanmelden. Na betaling is je inschrijving gegarandeerd. Er is beperkt plek: minimaal vier en maximaal acht deelnemers.

Veelgestelde vragen

 • Waar vindt de Mastermind plaats?

  De Mastermind bestaat uit online en offline bijeenkomsten. De online bijeenkomsten en de bonusthema’s gaan via GoToMeeting. Die kun je gewoon volgen vanuit huis. Bij voorkeur ben je er live bij maar van elke bijeenkomst komt een opname die je later kunt bekijken.

  Er zijn ook drie offline live bijeenkomsten op locatie. Op locatie respecteer ik de op dat moment geldende coronaregels van het RIVM en ik verwacht van je dat je dat ook doet.

  Ook is er een besloten online facebookgroep waar je je vragen en dilemma’s 24/7 kunt delen en waar we met elkaar in gesprek gaan. Geen zin in Facebook? Maak je eigen keuze!

 • Wat is eigenlijk een Mastermind?

  Een Mastermind bestaat uit een groep vakgenoten die elkaar vinden in de liefde voor het vak en zelf en van elkaar willen leren. De groep bestaat veelal uit vakmensen met verschillende expertises en dat maakt een Mastermind tot een rijke plek.

  De intentie is dat je je eigen kwaliteit naar een hoger niveau wilt brengen. Je vindt er mensen die serieus werk willen maken van hun eigen ontwikkeling en steviger willen worden als coach en van goede inhoud houden. Een Mastermind vraagt commitment en een investering in tijd, aandacht, energie en geld.

 • Wanneer starten we en hoe lang duurt de Mastermind?

  We starten maart 2022 met een live middag. Daarna volgt elke maand een online call van ca. 90 minuten op een vast tijdstip. De Mastermind loopt door tot en met december met een pauze in de zomer. Maar doorlooptijd is ook afhankelijk van de situatie op dat moment. Het kan voorkomen dat een (live)thema verzet wordt ivm de coronamaatregelen.

 • Hoeveel mensen doen er mee?

  De Mastermind telt minimaal vier deelnemers en maximaal acht. Alleen dan kan ik de uitwisseling garanderen die bij een Mastermind hoort en is het nog steeds goed mogelijk om persoonlijk in te gaan op thema’s, vragen, cases en dilemma’s. En zo kan ik ook beter ingaan op jouw cases en vragen en kunnen we een echt gesprek met elkaar voeren. Ik ben tenslotte niet de juf!

 • Kan ik in termijnen betalen?

  Ja, in twee termijnen betalen is mogelijk. Zodra je bent toegelaten tot de Mastermind kun je aangeven dat je dit wilt. Je ontvangt na toelating dan vooraf de eerste factuur en halverwege de tweede factuur. Zodra je betaald hebt, is je aanmelding definitief. Op al mijn diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze vind je onderaan deze pagina.

 • Ik twijfel of de mastermind iets voor me is

  Als je twijfelt, stuur me dan een mail over waarom je twijfelt. Ik geef je graag een eerlijk advies. We kunnen dan evt. ook een telefonische kennismaking plannen om samen te bekijken of de Mastermind echt bij jou past of niet.

 • Ik coach af en toe, is de Mastermind voor mij?

  Zolang je ervaring hebt en dus cases hebt waaruit je kunt putten, is de Mastermind geschikt. Je haalt er het meest uit als je al klanten hebt omdat je dat wat je leert, meteen daarna kunt toepassen. Ik hanteer geen bepaald ‘niveau’. Serieus staan voor je vak, professionaliteit, ervaring, diversiteit en zelfreflectie vind ik belangrijker dan een opleiding. Maar het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat je eerlijk naar jezelf als coach wilt kijken en wilt groeien in je vak.