Mastermind voor Coaches

EEN PROGRAMMA VOOR ERVAREN COACHES DIE VOLUIT WILLEN COACHEN OP EIGEN VOORWAARDEN.

Je bent een ervaren coach. Je vindt coaching een vak en neemt je eigen ontwikkeling serieus. Je hebt ongelooflijk veel plezier in het werken met klanten. Maar je zou ook dolgraag weer eens in het vak duiken en ontdekken wat er nog meer mogelijk is voor jou.

Groeien in kennis en kunde. Om jezelf nog steviger en completer te maken als coach. Vol vertrouwen spelen met nieuwe tools en methodes. Je laten inspireren. Uitgedaagd worden en jezelf stretchen. En ja: je zou best met ‘spannender’ klanten willen werken en daar naar toe willen groeien. Je wilt alleen niet weer een coachopleiding of seminar volgen waarin luisteren, samenvatten, doorvragen centraal staan. Nee, jij wilt je verdiepen in jezelf én in stevige content.

En je zou ook wel eens willen sparren met andere coaches. Bij voorkeur met coaches met verschillende achtergronden waarmee je echte verhalen kunt delen. Niet alleen de ‘epic’ en ‘lifechanging’ stories die je op instagram ziet.

Dat wil je niet doen in een eindeloze praatgroep, maar in een veilige setting waarin je uitgedaagd wordt om aan de slag te gaan met je eigen groei, thema’s uitdiept die je vervolgens kunt toepassen met je klanten. Zodat jij groeit én je klanten groeien. Een echte Mastermind dus waarin je leert, deelt en groeit.

STEL DAT ER ZO’N PLEK BESTAAT…

Waarbij je naast leren, delen en groeien, lacht om de soms hilarische situaties, plezier maakt en serieus in gesprek gaat in een programma dat een mix is van inhoud en zelfreflectie, het delen van tools en methoden en waarbij je dilemma’s en cases kunt uitwisselen in een safe space. Een plek waar jij werk maakt van jouw volgende stap in je ontwikkeling als coach. Zodat jij de coach bent en wordt die je in je hebt.

 Stop maar met zoeken. Want die plek is er nu.

WELKOM BIJ DE MASTERMIND VOOR COACHES. 

MELD JE HIER AAN VOOR EEN INTAKEGESPREK:

Gaat je hart nu sneller kloppen en heb jij het gevoel dat jij de komende jaren het verschil wilt maken als coach, in jouw vakgebied? Van een goede coach naar een steengoede, zelfverzekerde coach groeien? Meld je dan aan, dan gaan jij en ik bellen. In dit intakegesprek kijk ik samen met jou naar waar je nu staat en waar je naar toe wilt groeien en checken we of we een match hebben. Dit intakegesprek verplicht je tot niets. NB: er is beperkt plek in de Mastermind (minimaal vier maximaal tien deelnemers), dus als je serieuze belangstelling hebt, meld je nu aan.

Fantaseer maar even met me mee…

 • Een nog steviger én completere coach worden.
 • De volgende stap zetten in jouw groei.
 • Vaker ‘spannende’ en andere klanten aan durven nemen.
 • Coachen op alle vier niveaus. Niet alleen op hoofd, hart, body of soul. Nee, de hele mens centraal. Voluit. Niet of-of maar en-en-en-en.
 • Durven spelen met de tools die je aangereikt krijgt.
 • Ontdekken wat er nog meer mogelijk is. In kennis, persoonlijke groei, leiderschap, methoden en tools.
 • In thema’s verdiepen die jou én je klanten verder helpen.
 • Nog betere en completere resultaten boeken met je klanten.
 • Klanten op alle niveaus verder helpen met ongemak, stevige veranderingen, angst, lastige situaties en blokkades.
 • Je leiderschap als coach verder vormgeven met aandacht voor selfcare en je eigen grenzen waarbij je bij jezelf blijft.
 • Sparren en delen in een safe space met andere coaches met diverse achtergronden en expertises: een netwerk waar je ook na de Mastermind nog veel plezier van hebt.
 • Al je cases, dilemma’s, twijfels én successen op tafel leggen in een safe space.
 • Voluit coachen op jouw voorwaarden. Vanuit wie jij bent, wat je kunt en waar je verschrikkelijk goed in bent én op een manier die past bij hoe jij wilt leven, werken en ondernemen.
 • Kortom: content, persoonlijk leiderschap, leren, delen en zelfreflectie in één programma. Dat is de Mastermind voor Coaches.

Nieuwsgierig of dit programma iets voor je is?

Ik zal eerlijk zijn: deze Mastermind is niet voor iedereen. Mensen die mij kennen, weten weet dat ik zorgvuldig werk en veel aandacht besteed aan het samenstellen van de groep. Dat doe ik via een telefonisch intakegesprek waarin ik samen met jou kijk waar je nu staat en waar je naar toe wilt groeien en waarbij we checken of we een match hebben.

Gaat je hart nu sneller kloppen en heb jij het gevoel dat jij de komende jaren het verschil wilt maken als coach, in jouw vakgebied? Van een goede coach naar een steengoede, zelfverzekerde coach groeien? Meld je dan aan, dan gaan jij en ik bellen.

MELD JE HIER AAN VOOR EEN INTAKEGESPREK:

Deze telefonische intake verplicht je tot niets.

NB: er is beperkt plek in de Mastermind, dus als je serieuze belangstelling hebt, meld je nu aan

Welke thema’s zitten er in de Mastermind?

LIVE KICK-OFF (OP LOCATIE)

Jij als coach

Wat voor coach ben jij eigenlijk? Waar neig jij naar? Wat zijn je stokpaardjes, je sterke en zwakke kanten? Wat is jouw expertise? En hoe goed zorg jij nu eigenlijk echt voor jezelf? Wat onderscheid je? Je ontdekt waar je staat en waar je naar toe wilt. Je brengt je leiderschap als coach in beeld. Je weet waar jouw energie zit in coaching én hoe je effectief om kunt gaan met je energie, schaduwkanten en je grenzen. Je verkent je eigen triggers en hoe je hiermee om kunt gaan. Je brengt jouw groei als coach in kaart. En je leert van de andere coaches hoe zij werken, welke tools ze gebruiken en hoe ze die toepassen. Een mooi fundament om de Mastermind te starten als jij voluit wilt coachen op jouw voorwaarden.

MODULE 1

Het glas glashelder

Waarom is het belangrijk vanaf het allereerste begin het glas helder te hebben? Hoe zet je meteen een stevig fundament neer in de coachrelatie? En hoe doe je dat precies? Waar schort het bij jou aan en hoe kun je dat verbeteren? Wat doe je als het glas gaat ‘lekken’? Hoe ga je om met je eigen filters en overtuigingen in een coachrelatie? Hoe houd je je klant echt accountable zonder de strenge juf uit te hangen maar de boel ook niet te laten sloffen? Vanaf het eerste kennismakingsmoment is het belangrijk glashelder te zijn. Dit lijkt super voor de hand liggend, maar ook de meest ervaren coach laat hier nog wel eens steken vallen. Met gevolgen. Het glas helder maken. Het is de eerste stap in elk coachtraject.

MODULE 2

It’s all about transformation!

Doelen formuleren klinkt mooi maar hoe krijg je de echte verlangens en vragen op tafel én verbind je deze aan een slimme strategie zonder het hele traject in beton te gieten? Dat is de basis op weg naar echte transformatie. Hoe doe je dat en welke krachtige (en ook ongemakkelijke) vragen helpen daarbij? Dit is de kern van elk traject waarin je met je klant samenwerkt aan echte verandering in plaats van een leuk bundeltje inzichten. Ook een mooie module waarin je eerst jouw strategie en visie als coach helder maakt en ook jij (misschien ongemakkelijke) vragen beantwoordt over je verlangens… Wellicht met een vleugje provocatief coachen en liefdevol feedback geven… Geen coaching-light!

MODULE 3 EN 4

Beren op de weg

Je klant is gemotiveerd, heeft heldere doelen, neemt verantwoordelijkheid. En ineens loopt het niet meer zo lekker. De echte veranderingen komen eraan. Dit is het kantelpunt tussen kiezen, durven én doen. De echte transformatie die ander gedrag vraagt én van je klant vraagt dat deze stretcht. Maar dan komt het: angst, blokkades, sabotage, obstakels, oude patronen, perfectionisme… Help! Deze fase vraagt puur vakmanschap. Wat doe je in deze fase wel en niet? Hoe betrek je in deze fase ook niet alles op jouzelf als coach? We duiken dus ook in jouw blokkades. De coach is tenslotte ook maar een mens. Volop content en tools in maar liefst twee modules. Het zijn dé belangrijke thema’s voor elke coach waarmee jij je werk voluit gaat verdiepen en klanten nog beter kunt helpen.

LIVE DAG

Weerstand en Groei

Hoe groeien mensen? Hoe groei jijzelf en hoe groeien je klanten? Veel mensen willen snel groeien en vergeten fases over te slaan die onlosmakelijk bij groei horen. Anderen blijven hangen in fases waarbij ze niet de sprong durven wagen. Elke verandering, alle groei verloopt volgens bepaalde fases met bijbehorende weerstand. Tijdens deze dag duiken we samen in het thema groei. Je ontdekt hoe jijzelf groeit, waar je vastloopt én leert hoe je klanten groeien en vastlopen en natuurlijk hoe je deze situaties tackelt. Je krijgt prachtige metaforen en tools aangereikt waar je de rest van je leven plezier van hebt. Van rouw, verlies en loslaten tot en met voluit resultaten vieren. Stoeien met (zelf)kennis, verhalen, tools en met elkaar. Een livedag op locatie. En alleen al om deze dag zou ik me aanmelden voor dit programma…

MODULE 5

Niemandsland

Je klant gaat van A naar B vrijwel altijd via een kronkelig pad. Maar op een gegeven moment is A uit beeld en B nog niet in zicht. Je klant heeft het gevoel te blijven hangen tussen A en B in. Het beroemde en soms eenzame niemandsland. The edge of the unknown. Waar gaat dat allemaal heen? Wat helpt je klant verder? En hoe zit het met jouw eigen manieren van omgaan met je eigen niemandsland. Als je even stilstaat. Als je in je hoofd schiet en het ongeduld en de onrust voelt toenemen… Hoe leer je hiermee omgaan zonder je klant te pushen en zonder je klant te laten hangen? Deze module geeft je content, methodes en tools op alle vier niveaus: body, mind, heart en soul waar je opnieuw eerst zelf in duikt om vervolgens te bekijken hoe je dit toepast in je werk.

LIVE SLOTMIDDAG

Freestyle…

Je zintuigen prikkelen. Even heel anders kijken. Weer even heel uitgedaagd worden op een manier die je niet eerder deed. Ik ga er niet teveel over vertellen maar de laatste live middag is een feestje voor de zintuigen, selfcare en een boost voor je energie én geeft zicht op wat jou kenmerkt. Daar wil je zeker bij zijn. Laat je verrassen in deze freestyle slotmiddag. Meer zeg ik er niet over. Dit moet je ervaren…

BONUS CLASS 1

Zichtbaar zijn als coach

60.000 coaches in Nederland; hoe steek je dan met kop en schouders er bovenuit? Hoe doe je dat op een integere manier die helemaal past bij jou zonder te roeptoeteren? In deze bonusclass neemt oud BNN/VARA presentator én ondernemer Zarayda Groenhart je mee in de stappen die jij kunt zetten om zichtbaar te worden als de coach die je bent zonder gladde trucjes of loze op de borstklopperij, maar gewoon puur als jijzelf met alles wat je in huis hebt.

BONUS CLASS 2

Teamcoaching en groepsdynamiek

Een team bestaat uit allemaal losse individuen. De Mastermind geeft je hiervoor mooie tools. Maar natuurlijk is er ook nog zoiets als groepsdynamiek. Veel coaches werken ook af en toe met groepen of hebben die wens dat te doen. Als jij (af en toe) ook met groepen en/of teams werkt is het enorm belangrijk dat je je daarvan bewust bent. De specialist op het gebied van teamcoaching en groepsdynamiek, Floor Daver neemt je mee in wat je moet weten over groepsdynamiek. Je kunt haar alle vragen stellen en cases inbrengen. Een mooie aanvulling op deze Mastermind!

BONUS CLASS 3

Een kijkje achter de schermen

Veel coaches doen hun coaching ‘erbij’, naast werk als trainer of adviseur. Maar hoe is het als je een bedrijf runt waarbij 1-op-1 coaching corebusiness is. Ik vormde mijn bedrijf helemaal rond mijn wens te leven en te werken op eigen voorwaarden: ik coach 1op1 én organiseer retreats in het buitenland, daarbij woon en werk ik ook een tijdje in Madrid. Dat vraagt om krachtige keuzes, loslaten en goed organiseren en kiezen voor puur en compromisloos jezelf zijn. Dat gaat niet vanzelf. In deze class laat ik je zien hoe ik dat doe en kun je me alle vragen hierover stellen. Dit als inspiratie om jou aan te moedigen ook helemaal jouw eigen keuzes te maken om te coachen, te ondernemen en te leven op jouw voorwaarden.

BESLOTEN FACEBOOKGROEP

Safe Space

Dé plek voor al je (coach)dilemma’s. Vragen. Cases. Successen, flaters en hilarische momenten. Een kennishub. Een plek om even te zijn en bij te komen, af te stomen. Maar ook om kennis te delen en van elkaar te leren. 24/7 geopend. Daar kun je je collega-coaches ontmoeten, elkaars expertise bevragen en krijg je ook van mij wekelijks prikkelende vragen om over na te denken zodat je tussen de calls door ook leert en jezelf verder ontwikkelt. En ja, dit is een safe space maar ook een plek waar je prikkelende vragen krijgt én uitgedaagd wordt. Met prikkelende vragen om over na te denken en jezelf uit te dagen. Met inspirerende verhalen om van te leren. Met tips en ervaringen. Je bent van harte welkom!

 

DEELNEMERS OVER DE INSPIRATIEDAG VOOR COACHES

‘De dag vloog voorbij. Ik keek niet 1x op mijn horloge. Mooie verbinding gemaakt. De safe space die jij creëert draagt daar aan bij. Blij dat ik er was!’

‘Een heerlijke dag om eens met gelijkgezinden te zijn in al hun diversiteit.’

‘Het programma van Nicole stond als een huis en heeft mijn verlangen om er nog verder in te willen duiken aangewakkerd.’

‘Je brengt kwaliteit met grote zorgvuldigheid. Ik heb er van genoten!’

‘Mooie oefeningen en goede mix tussen je eigen rol als coach en wat je als coach in kunt zetten. En wow: die Poetry Slam!’

‘Een heerlijk warm bed met veel inspiratie.’

MELD JE HIER AAN VOOR EEN INTAKEGESPREK:

Deze telefonische intake verplicht je tot niets.

NB: er is beperkt plek in de Mastermind (minimaal vier maximaal tien), dus als je serieuze belangstelling hebt, meld je nu aan.

Hoe ziet dat eruit in de praktijk?

 • Live kick-offmiddag op locatie midden van ’t land op 29 september.
 • Vijf online themamodules die je vanuit huis live kunt bijwonen. De opnames kun je altijd terugkijken. Van oktober tot en met februari.
 • Elke module start met een intro op het thema, een zelfreflectie waarna we kijken hoe je deze kennis toepast met klanten. Ook delen we dan ervaringen, vragen, cases en tools.
 • Live dag op locatie halverwege het programma over groei en weerstand. Op 15 december in Breda.
 • Besloten facebookgroep waar je in de safe space al je vragen, dilemma’s en cases kunt voorleggen. Zes maanden geopend.
 • Live slotmiddag op locatie. Eind februari/begin maart.
 • 3x extra online classes: zichtbaar zijn als coach (met Zarayda Groenhart), teamcoaching en groepsdynamiek (met Floor Daver) en een kijkje achter de schermen (met Nicole) over hoe je een succesvol bedrijf runt waarin 1-op-1 coaching corebusiness (ja, dat kan nl. echt). Nog in te plannen.
 • En extra’s als ik dat nodig vind… Mensen die ooit deelnemer waren aan mijn programma’s weten dat ik extra’s bied. Zo werk ik in mijn coaching en zo werk ik in de Mastermind.

Jouw investering

Ik vraag je commitment in tijd, aandacht, energie én enthousiasme. En ook een open mind naar de groep en een bloedeerlijke houding naar jouzelf. Plus een investering van €2.900,-. Als jij je voor 10 september opgeeft, betaal je €2.600,-. Deze bedragen zijn ex. BTW. Er is plek voor minimaal vier en maximaal tien deelnemers.

Anke over Nicole:

‘Als Nicole ergens live spreekt, doet dat iets met mensen in de zaal. Ze doet dit op een hele eigen, unieke manier. Ze is de Oprah Winfrey onder de coaches. Ik vind haar ‘de oppercoach’.

Anke Verbruggen - Ondernemer. Positioneer Queen

Petra over Nicole:

‘Nicole is een fantastische coach en ik heb erg fijn met haar gewerkt. Ze is wijs, kritisch waar nodig, intuïtief, vraagt door en weet steeds, ongemerkt soms, de vinger op de zere plek te leggen. Ik heb veel van haar geleerd in een belangrijke periode in mijn loopbaan.’

Petra Zijp - Managing Partner (lawyer), NautaDutilh N.V. Capital Markets. Legal woman of the year 2016

MELD JE HIER AAN VOOR EEN INTAKEGESPREK:

En aan het eind van de Mastermind…

 • ben je een nog steviger én completere coach.
 • durf je vaker met ‘spannende’ klanten te werken.
 • en deze klanten kun je op alle vier niveaus coachen: hoofd, hart, body en soul.
 • durf je te spelen met de tools die je aangereikt krijgt.
 • heb je jezelf beter leren kennen als coach en weet je waar je naar toe wilt groeien.
 • heb je ontdekt wat er nog meer mogelijk is in kennis, persoonlijke groei, leiderschap, methoden en heb je je rugzak volop gevuld.
 • heb je je verdiept in essentiele coachthema’s die je direct kunt toepassen in je praktijk.
 • ben je nog beter in staat om te gaan met ongemak, stevige vragen, angst, lastige situaties en blokkades bij klanten.
 • ga je je je leiderschap als coach verder vormgeven.
 • weet je nog steviger dat glas glashelder neer te zetten én te zorgen voor je selfcare. En dat komt jouw kwaliteit zeker ten goede.
 • heb je een safe space netwerk van coaches met diverse achtergronden en expertises; een ‘mini-netwerk’ waar je ook na de Mastermind nog veel plezier van hebt.
 • heb je geleerd van de cases, dilemma’s en ben je zelfverzekerder geworden.
 • weet je hoe jij voluit kunt coachen op jouw voorwaarden. Vanuit wie jij bent, wat je kunt en waar je verschrikkelijk goed in bent én op een manier die past bij hoe jij wilt leven, werken en ondernemen.
 • Kortom: content, persoonlijk leiderschap, leren, delen en zelfreflectie in één programma. Dat is de Mastermind voor Coaches.

Mijn rol:

 • Ik faciliteer de hele Mastermind. Ik breng de thema’s in en begeleid de inhoud en daarna de gesprekken.
 • Noem het ‘healthy arrogance’, noem het leiderschap, ik zorg voor de structuur en bepaal hoe we werken. Maar altijd met ruimte voor eigen inbreng, vragen en het delen van jouw kennis en expertise.
 • Het is mijn taak de safe space ook daadwerkelijk een safe space te laten zijn. Daarin pak ik mijn rol. Dat mag je van mij verwachten.
 • Ik deel verhalen en voorbeelden met inachtneming van vertrouwelijkheid. Alles wat we bespreken blijft in de groep.
 • Ik bied je een scala aan thema’s, content, inhoud, verhalen en voorbeelden om je repertoire uit te breiden. Direct toepasbaar in je praktijk voor je klanten. Ik laat je deze natuurlijk eerst zelf ervaren.
 • Ik weet het niet beter dan jij. Het speelveld is gelijk. Er is geen goed of fout of één waarheid.

Voor wie is deze Mastermind niet? 

 • Ik zal eerlijk zijn: je haalt het meeste uit deze mastermind als je al als 1-op-1 coach werkt en daadwerkelijk klanten hebt. Je kunt dan nl. putten uit ervaringen, wat je leert direct toepassen in je praktijk en cases bespreken. Heb je (nog) geen klanten dan is deze Mastermind minder geschikt voor je.
 • Deze Mastermind is niet voor je als je je niet openstelt om naar jezelf te kijken. Ik vraag een open mind van je.
 • Als je denkt dat je alles al weet, heeft het geen zin om je aan te melden. Sommige kennis of tools heb je mogelijk allang in huis, maar stel je dan vooral open op hoe je die, vanuit waar je NU staat, op jouw manier kunt toepassen én verdiepen.
 • Coaches die vanuit schaarste of afgunst naar elkaar kijken of coaches die houden van roddelen over hun klanten of andere coaches, welles-nietsen, zeuren of hechten aan drama: ik zou me niet aanmelden.
 • Coaches die zichzelf alleen maar willen profileren, raad ik ook af zich aan te melden. Je wilt jezelf versterken en doet niet mee om nieuwe klanten te werven. Je vindt hier ook geen antwoord op de vraag hoe je als coach snel meer omzet en meer klanten krijgt, want die heb je namelijk al. Wat niet wil zeggen dat je bedrijf niet aan de orde komt. Integendeel. De Mastermind gaat je helpen een nog betere coach te worden en dat komt de resultaten in je bedrijf ten goede.
 • Heb je geen zin om te reflecteren of te experimenteren, dan is deze Mastermind niet de plek voor jou.

Voor wie is deze Mastermind wel?

 • Jij bent een (ervaren) coach, bij voorkeur vanuit je eigen bedrijf. Ideaal is het wanneer je minimaal twee/drie jaar als coach werkt én klanten hebt.
 • Mocht je therapeut, trainer/adviseur zijn én ook als coach werken? Ook jij bent van harte welkom.
 • Je bent nieuwsgierig, bereid te onderzoeken en te reflecteren op de manier waarop jij je vak uitoefent.
 • Je hebt zelfspot en een open mind. Jij snapt dat jouw leiderschap bij jou begint en bent niet huiverig voor het ‘inner work’.
 • Je hecht aan kwaliteit, werkt integer met klanten. Jij neemt je vak serieus en hecht aan investeren in je vak en vaardigheden.
 • Je bent nieuwsgierig naar de inhoudelijke thema’s in de Mastermind en hebt veel zin in een boost en inspiratie voor je vak.
 • Je bent nieuwsgierig naar Nicoles inhoud, hebt zin in haar content en lessen en wilt daar het beste voor jezelf uithalen.
 • Ook al ben je misschien superervaren en ken je sommige tools al, je bent nieuwsgierig naar hoe je deze in deze fase van je eigen groei kunt toepassen.
 • Je kunt tegen een stootje, hebt geen therapie nodig en hebt traumatische ervaringen een plek gegeven.

Jet over Nicole:

‘Nicole, tsja Nicole….wat zeg ik over haar?

Dat ze zo enorm oprecht bij je kan zijn. Wat een fijn warm mens ze is. Dat ze mij heeft geleerd hoe ik op mijn eigen voorwaarden kan leven en werken.  En wat het betekent om andersom te werken, om vanuit verlangen keuzes te maken en niet vanuit een vorm die je voor ogen hebt.

Nicole is een enorme betrouwbare, scherpe en liefdevolle partner. Ik zeg bewust partner want ik vind haar meer dan een coach. Zij maakt haar propositie zo waar. Zoals ze heerlijk vanuit eigenheid alles doet. Heb je haar blogs en boek gelezen? Die zijn al zo’n bron van informatie, inspiratie en zetten je moeiteloos in beweging!

Ik voel me gezien en gewaardeerd door Nicole. En daardoor leer ik – het leren gaat gewoon door hoor – helderder mijn eigen onderneming en leven te leven op een manier die helemaal bij mij past. 100% Jet, zou Nicole zeggen. Dat blijft soms spannend omdat het om keuzes vraagt. Die soms radicaal aanvoelen.

Nicole kan écht luisteren. Ze vist woorden en betekenis uit gesprekken en helpt daar een verdiepingsslag in te maken. Gezamenlijk. En dat maakt het fijn met Nicole. Een enorme professional op allerlei gebied die mij helpt om uitdagingen klein, behapbaar en fijn te maken. En mij telkens laat verbinden met mijn eigen verlangen om van daaruit keuzes te maken.

Met behulp van Nicole leer ik steeds meer trouw te zijn aan mijn missie in het leven en met Nature at Work: ruimte scheppen voor jou om JOUW eigenheid en waarheid tot uitdrukking te brengen waardoor jij JOUW waardevolle en liefdevolle bijdrage in de wereld kunt brengen. Paying it forward, dank je wel Nicole!’

 

Jet Holshuijsen - Nature at Work

Marieke over Nicole:

‘Nicole creëert met aandacht een omgeving waar je je thuis voelt om vanuit rust je volgende stappen te maken. Nicole bereidt altijd alles goed voor en biedt een heldere structuur. Heerlijk om daar zelf niet voor hoeven zorgen. Ze stelt goede en prikkelende vragen die je uitnodigen tot reflectie. Tijdens livebijeenkomsten luistert ze aandachtig en biedt altijd een nieuw perspectief. Ze heeft een heldere visie en is helemaal het schoolvoorbeeld van werken en leven op je eigen manier. ‘

Marieke van Dijk - Executive Advisor Human Resources Coach, Persoonlijk & Professioneel Profileren

MELD JE HIER AAN VOOR EEN INTAKEGESPREK:

Deze telefonische intake verplicht je tot niets.

NB: er is beperkt plek in de Mastermind, dus als je serieuze belangstelling hebt, meld je nu aan.

Over Nicole

Ik ben Nicole Offenberg. Sinds 2003 werk ik als coach. Eerst nog in loondienst en sinds 2006 vanuit mijn eigen bedrijf. In loondienst was ik communicatie- en organisatieadviseur en ik gaf een tijdje leiding aan een team professionals bij de overheid. In 2006 startte ik voor mezelf als coach en organisatieadviseur en gaf in die periode jarenlang leiderschapstrainingen in binnen- en buitenland tot ik me helemaal toelegde op één op één coaching en programma’s in Madrid en Lapland.

Ik werk met ervaren vrouwelijke ondernemers en leiders. Allemaal succesvolle vrouwen die hechten aan vrijheid, die zich niet gek willen laten maken, verantwoordelijkheid nemen en bewust kiezen voor hun eigen stijl en snappen dat leiderschap aan de binnenkant begint: bij henzelf. Dit zijn vrouwen die hun persoonlijkheid in hun bedrijf willen stoppen. Vrouwen die houden van eigenheid, ruimte en evenwicht.

Ik houd ervan het beste uit mijzelf te halen, ben ambitieus én ik houd van ontspannen ondernemen. Ik werk heel intuïtief, maar ben ook heel praktisch en concreet. Regelmatig volg ik (internationale) programma’s die ik inzet voor mijn klanten. Ik ben gecertificeerd volgens de eisen van en lid van de International Coach Federation (ICF). Ik werd door FranklinCovey als freelance leiderschapscoach ingezet en maakte deel uit van diverse coachpools van grote bedrijven. De afgelopen drie jaar volgde ik trainingen in Amerika en ben ik lid van een internationale intervisiegroep van coaches van over de hele wereld. Zo scherp ik mijzelf het liefste aan.

Ik heb als ondernemer het bedrijf zoals ik het wil hebben, stap voor stap gevormd naar een manier van werken die bij mij en mijn persoonlijkheid past. Ik doe alles op mijn voorwaarden, vanuit plezier, eigen wijsheid en verlangen. Daarnaast ben ik een intuitief én nuchter mens en laat ik me niet snel gek maken. Mocht je willen lezen wat klanten over mij zeggen, een selectie van ervaringen vind je hier.

Mijn motto is ‘Alles wat ik leer, geef ik door, met liefde en plezier’. Ik hou van puur. Van echte verhalen en echte mensen. En die zijn niet perfect. Echte mensen proberen uit, leren en doen, gaan af en toe op hun bek, hebben zelfspot en zijn bereid naar zichzelf te kijken.

Het afgelopen jaar gooide ik via een scherp blog een balletje op over het vak van de coach. Dat maakte van alles los. Ik wil graag op op mijn manier bijdragen aan de kwaliteit van het vak. Het vak is nog jong en mag volwassen worden en dat vraagt van ons als coach dat we die beslotenheid van de een-op-een open gooien. Niet door óver onze klanten te praten. Nee, ik wil dat we een keer over onszelf praten. Over onze kracht. Onze grenzen. Onze successen. Onze blunders. Ja, ook over daar waar het niet goed gaat. En natuurlijk ook over mooie methoden en tools. Want, hey, we blijven natuurlijk wel vakidioten.

Zo ontstond het idee voor de Inspiratiedag voor Coaches én groeide de wens om daarna een Mastermind voor Coaches te starten. En die komt er nu: vanaf september 2020.

Waarom organiseer ik de Mastermind?

Je bent een coach die mensen helpt bij veranderingen in leven en werk. Belangrijk werk dat alleen nog maar belangrijker wordt. Want als er iets is dat 2020 ons heeft laten zien is dat we allemaal uitgedaagd zijn in thema’s als onzekerheid, aanpassen, veranderen en veerkracht tonen.

Ik ben er van overtuigd dat coaching nu en de komende jaren een belangrijke rol speelt. De komende jaren vraagt van iedereen, van elke branche, van elk bedrijf, van elke leider, van elke medewerker, ja, van ieder van ons dat we anders gaan kijken. Naar onszelf en onze omgeving. Naar hoe we leven en werken. Naar grote maatschappelijke thema’s. Naar de manier waarop we zaken doen, leiderschap en veerkracht tonen.

Kwalitatief goede coaching speelt daarin een belangrijke rol en zal zeker de komende tijd nodig zijn om mensen en organisaties te begeleiden bij lastige situaties, dilemma’s en veranderingen. De komende jaren gaat het niet meer alleen om luisteren, vragen stellen en af en toe een doorbraak. Nee, het gaat om echte verandering en duurzaam resultaat. Om kennis over leiderschap, hoe transformatie werkt, hoe gedrag, blokkades, mechanismes en patronen in elkaar zitten. En om zelfkennis.

JUIST OOK JOUW ZELFKENNIS EN GROEI.

Ook doorgewinterde coaches lopen tegen lastige zaken aan. Ook ik kan en weet niet alles. Daarbij is coaching een ‘eenzaam’ en besloten vak. Het vak mag opengegooid worden. Je mag laten zien wat je wel en niet kunt. Want dat is de meest eerlijke en transparante manier op basis waarvan klanten kunnen kiezen.

Deze tijd vraagt van je dat je stil staat bij waar je staat, wie jij bent als coach en voor jezelf nagaat hoe jij je de komende tijd wilt doorontwikkelen en wat je de komende jaren wilt bieden en bijdragen. Je komt niet meer weg met oppervlakkige coaching, een paar tools en één methode. Deze tijd vraagt om echte verandering, om kunnen spelen met je kennis, kunde en wijsheid, om experimenteren om leiden en geleid worden.

En elke goede coach weet: dat is geen quick-fix, dat vraagt om nieuwe manieren van kijken. Consequent en consistent het werk doen. Niet alleen met je klanten, maar juist ook zelf, als coach. En dat vraagt iets van de kwaliteit én het leiderschap van coaches in Nederland. Maar hoe doe je dat en waar vind je zo’n plek temidden van die 60.000 coaches in Nederland?

De Mastermind voor Coaches biedt jou die plek zodat jij de komende jaren met zelfvertrouwen en plezier jezelf doorontwikkelt tot de stevige coach die je in je hebt.

SPREEKT JE DIT AAN?

Meld je hieronder aan voor een intakegesprek om samen te bekijken of dit programma bij jou past.

Dat gesprek verplicht je tot niets. Komen we tot de conclusie dat jij en ik en het programma een match hebben, dan kun je je echt aanmelden. Na betaling is je inschrijving gegarandeerd. NB: Er is beperkt plek: minimaal vier en maximaal tien deelnemers.

Veelgestelde vragen

 • Waar vindt de Mastermind plaats?

  De Mastermind bestaat uit online en offline bijeenkomsten. De online bijeenkomsten en de bonusclasses gaan via GoToMeeting. Die kun je gewoon volgen vanuit huis. Bij voorkeur ben je er live bij maar van elke bijeenkomst komt een opname die je later kunt bekijken.

  Er zijn ook drie offline live bijeenkomsten op locatie. Eentje in Breda en eentje in Bilthoven. De laatste bijeenkomst is op een hele bijzondere locatie ergens in Nederland die ik nog even niet verklap. Op locatie respecteer ik de op dat moment geldende coronaregels van het RIVM en ik verwacht van je dat je dat ook doet.

  Ook is er een besloten online facebookgroep waar je je vragen en dilemma’s 24/7 kunt delen en waar we met elkaar in gesprek gaan.  Je kunt er cases bespreken en datgene delen en vragen dat belangrijk voor je is.

 • Wat is eigenlijk een Mastermind?

  Een Mastermind bestaat uit een groep vakgenoten die elkaar vinden in de liefde voor het vak en zelf en van elkaar willen leren. De groep bestaat veelal uit vakmensen met verschillende expertises en dat maakt een Mastermind tot een rijke plek.

  De intentie is dat je je eigen kwaliteit naar een hoger niveau wilt brengen. Je vindt er mensen die serieus werk willen maken van hun eigen ontwikkeling en steviger willen worden als coach en van goede inhoud houden. Een Mastermind vraagt commitment en een investering in tijd, aandacht, energie en geld.

 • Wanneer starten we en hoe lang duurt de Mastermind?

  We starten op 29 september met een live middag. Daarna volgt elke maand een online call van ca. 90 minuten op een vast tijdstip. De Mastermind loopt door tot en met februari/maart waarna de extra calls volgen.

 • Hoeveel mensen doen er mee?

  De Mastermind telt minimaal vier deelnemers en maximaal tien. Alleen dan kan ik de uitwisseling garanderen die bij een Mastermind hoort en is het nog steeds goed mogelijk om persoonlijk in te gaan op vragen, cases en dilemma’s. En zo kan ik ook beter ingaan op jouw cases en vragen.

 • Kan ik in termijnen betalen?

  Ja, in twee termijnen betalen is mogelijk. Zodra je bent toegelaten tot de Mastermind kun je aangeven dat je dit wilt. Je ontvangt na toelating dan vooraf de eerste factuur en halverwege de tweede factuur. Zodra je betaald hebt, is je aanmelding definitief. Op al mijn diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze vind je onderaan deze pagina.

 • Ik twijfel of de mastermind iets voor me is

  Als je twijfelt, stuur me dan een mail over waarom je twijfelt. Ik geef je graag een eerlijk advies. We kunnen dan evt. ook een telefonische kennismaking plannen om samen te bekijken of de Mastermind echt bij jou past of niet.

 • Ik coach af en toe, is de Mastermind voor mij?

  Zolang je ervaring hebt en dus cases hebt waaruit je kunt putten, is de Mastermind geschikt. Je haalt er het meest uit als je al klanten hebt omdat je dat wat je leert, meteen daarna kunt toepassen. Maar het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat je eerlijk naar jezelf als coach wilt kijken en wilt groeien.

 • Ga je ook gekke dingen doen?

  Het hangt ervan af wat jij gek vindt. Ik ga bij alles uit van de vier leerniveaus (hoofd, hart, body, spirit). Dus ja, een meditatie/visualisatie zit er zeker in. En wie weet nog meer… Op de slotmiddag gaan we je zintuigen prikkelen… Als je een open mind hebt, komt ’t goed!

Deze telefonische intake verplicht je tot niets.

NB: er is beperkt plek in de Mastermind (minimaal vier, maximaal tien), dus als je serieuze belangstelling hebt, meld je nu aan.