Nicole Nu – juli 2017

Wat doe ik zoal? Een kijkje achter de schermen van de maand juli.

Naar de ‘marketing buddha’.

De eerste week van juli volg ik een driedaagse training bij ‘marketing buddha’ Dean Jackson. Deze training is een initiatief van ondernemer Eelco de Boer die Dean Jackson heeft uitgenodigd om met een klein gezelschap aan de slag te gaan. Een paar keer per jaar volg ik trainingen en coaching om mijzelf scherp te houden als coach én als ondernemer. Bij Dean Jackson hoop ik frisse inzichten op te doen o.a over marketing maar ook over welke mogelijkheden er zijn om mijn bedrijf nog beter af te stemmen op mijn manier van leven en werken. Ik ben heel benieuwd.

‘Het lijkt wel alsof ik je enige klant ben!’

Dit zei een klant laatst tegen mij omdat ze vond dat ik haar zoveel persoonlijke aandacht gaf. Maar nee, zij is zeker niet de enige. Ik werk over het algemeen met maximaal 16 klanten tegelijkertijd. Met al deze klanten voer ik gesprekken, bel ik, mail ik, skype ik, beantwoord ik vragen én ik stel hen ook veel vragen. Door het aantal klanten beperkt te houden, kan ik ook veel persoonlijke aandacht geven. En dat is iets dat ik ook graag wil omdat ik dat leuk vind. Voor mij geen tientallen klanten tegelijkertijd dus. Maar je bent zeker ook niet de enige. Ook in juli voer ik dus weer aantal gesprekken en sluit ik twee trajecten af.

Aan de slag met na-de-zomer

Ik ben volop aan het broeden op nieuwe dingen voor na de zomer (podcasts, video’s, blogs én iets nieuws). Natuurlijk kun je vanaf september weer een op een met mij werken, maar ik wil ook iets maken voor mensen die wel met me willen werken maar voor wie een op een coaching net een stap te ver is of die juist graag op een andere manier willen leren over keuzes maken, leiderschap en stappen zetten. Ook dit doe ik op mijn manier. Ik hou zelf niet van massale programma’s of trainingen waarin je verdrinkt in een grote groep én ik geef graag persoonlijk aandacht. Dat is wat mijn klanten ook bij mij zoeken. Daar heb ik nu iets voor bedacht dat ik samen met mijn assistent ga uitwerken. Wordt vervolgd…

Afsluiting The Desire Map Madrid programma.

Op 7 juli is de eindafsluiting van The Desire Map Madrid. Met de groep die ik begeleid komen we nog een keer samen, dit keer in Nederland. Deze bijeenkomst gaat natuurlijk over: waar sta je nu? En hoe ga je verder? Het is leuk zo’n retreat in Madrid, maar wat doe je ermee in je dagelijks werk en leven? Uit ervaring weet ik dat de deelnemers van vorig jaar definitief zaken hebben veranderd in hun werk, hun bedrijf of privé-leven. En ook dit jaar is dat weer het geval.

Wil jij ook meedoen aan The Desire Map Madrid waarin ik je begeleid in een kleine groep, met persoonlijke aandacht zodat je werk maakt van je verlangen en ook zaken echt anders gaat aanpakken? Meer info vind je hier of stuur me hier dan een mail. Want ik ga zeker weer naar Madrid. En om je alvast in de stemming te brengen vind je hieronder een korte sfeervideo van de training die ik in mei gaf.

 

Workshop voor The Lounge

Op 12 juli geef ik een live workshop aan de deelnemers van mijn Mastermind in The Lounge. Ik ga met hen aan de slag met de thema’s plezier en omzet. Hoe staat het met het plezier in je bedrijf? Dat onderzoeken we tijdens deze workshop die alleen toegankelijk is voor de leden van The Lounge. The Lounge is een soort van ‘online clubhuis’ of met een chiquer woord een mastermind van gelijkgestemde ondernemers met heel verschillende bedrijven en achtergronden die willen leven en werken op eigen voorwaarden.

Verder kijk ik naar….

Op Netflix kijk ik naar de serie The Americans. Een serie die zich afspeelt in de jaren tachtig onder de dreiging van de koude oorlog. Een fascinerende serie over twee Russische spionnen en hun gezin die zich voordoen als Amerikanen. En afgelopen weekend keek ik naar de film WonderWoman. Ik hou niet altijd van actiefilms en al helemaal niet van veel herrie in de bioscoop, maar ik was nieuwsgierig geworden door alle recensies over deze film van een vrouwelijke regisseur. En wat een verrassing, ik vond dit gewoon een hele goeie film. Ok, aan het eind was er wel overdreven veel actie. Maar toen was ik al verkocht. Ik wil ook Wonder Woman zijn! Wat een heldin. Eindelijk een stoere, vrouwelijke actieheld in de hoofdrol van een grote Hollywoodfilm in de traditie van Superman. Maar dit keer zien we een echte amazone die vecht tegen het kwaad in de wereld. En die zich tussendoor ook nog hardop afvraagt waarom de rolverdeling tussen mannen en vrouwen eigenlijk is zoals ‘ie is. Eindelijk een actiefilm zonder rolbevestigende clichés.

En dan is het tijd voor… vakantie.

Dit jaar heb ik een voor mijn doen een ruig besluit genomen. Voor het eerst van m’n leven ben ik zes weken vrij. Ik ga op reis en daar waar ik inspiratie heb, zal ik zeker blogs schrijven of video’s maken. Of niet. Je merkt het wel. En mijn fijne assistent houdt ondertussen een oogje in het zeil.

Ik wens je een goede zomer!

Nicole Nu, een kijkje achter de schermen, is een idee dat ik tegenkwam bij Elja Daae (net als ik zelfstandig ondernemer).