Nicole Nu – mei 2017

Wat doe ik zoal? Een kijkje achter de schermen van de maand mei.

Madrid.

Op dit moment ben ik in Madrid. Ik woon en werk ruim twee weken in deze geweldige stad. In 1987 kwam ik er voor het eerst, als piepjonge student Spaanse Taal en Letterkunde. Na een treinreis van 31 uur vroeg ik in mijn beste Spaans naar de weg. Meteen stonden er allerlei oude vrouwtjes om mij heen, druk discussiërend over hoe ik het beste kon wandelen van A naar B. Ik was verkocht. Ik was al verliefd op de taal maar nu ook op de stad. Madrid is een miljoenenstad maar voelt als een dorp. Mijn tweede thuis. Nog altijd maakt mijn hart een sprongetje als ik land op vliegveld Madrid Barajas waar mijn Spaanse vrienden me opwachten en me het hele weekend meeslepen naar familie. Daar word ik bestookt met 100 vragen variërend van de Nederlandse gezondheidszorg tot de kleding van Maxima. Kortom, ik ben thuis. En, wat is jouw tweede thuis?

The Desire Map Retreat.

Dit weekend (26-28 mei) geef ik een The Desire Map Retreat voor 5 vrouwelijke ondernemers die willen werken aan hun doelen op een compleet andere manier. Ik ben volop bezig met de inhoudelijke voorbereiding (maken van een draaiboek dat aansluit bij de deelnemers). Met daarnaast natuurlijk volop aandacht voor Madrid, een stad waar je je zintuigen volop de ruimte kunt geven. De stad is een geweldig decor om deze retreat hier te geven. Kijk maar eens naar de video. (let op: deze video bevat beelden waardoor je graag naar Madrid wil).

Gesprekken met klanten.

Stel je voor dat er geen internet bestond… dan was wat ik nu doe, niet mogelijk. Ik zit nu hier in Madrid in een appartement dat ik heb gehuurd in hartje stad, maar ik heb ook intensief contact met klanten. Via Skype. Ook heb ik twee intakes gepland met mogelijk nieuwe klanten. Ja, ook via Skype. In de coachgesprekken van deze week sprak ik met klanten over de (spannende) keuzes die zij op dit moment maken en de vooruitgang die ze boeken. (en ik ben stiekem heel trots op wat ze bereiken. Zo kreeg ik deze week een mooie app met bijzonder nieuws van een klant waarmee ik heb gewerkt). Ook mail ik veel met klanten, want die kunnen altijd tussendoor mailen met vragen. Of ze vertellen waar ze mee bezig zijn en wat hun plannen zijn (en die wil ik graag weten). En dat doe ik gewoon hier. In hartje Madrid. Lang leve het internet. Dus mocht je ook eens op een andere plek willen werken. Go where the wifi is.

Zelf aan de slag.

Waar verlang je naar? Die vraag stel ik mijn klanten en ik stel hem ook aan mezelf. Het antwoord is vaak: reizen en leren. Die combinatie komt deze maand goed uit de verf. Ik ben op reis én ik volg deze maand twee online trainingen om me volop aan te scherpen en bij te scholen. Tot slot ben ik volop bezig met plannen maken voor na de zomer. Ik brainstorm met Kim, mijn virtual online manager over wat wel en niet mogelijk is. En onlangs hebben we daarover een knoop doorgehakt. Nu nog de uitvoering! Maar belangrijke zaken eerst.

Genieten.

En daarnaast plan ik helemaal niks. Rust en ruimte. Een agenda die ademt. Ik ben tenslotte in Madrid. En het is heerlijk om de straat op te gaan en zomaar wat door de straten te dwalen. Ik geniet volop van het Spaanse leven waarin de tijden niet van 9-5 lopen maar uitgesmeerd zijn over de hele dag. ’s Middags op een terras calamares eten. ’s Avonds werken. Doen wat in me op komt. Leven en werken volgens Spaanse tijden en die bevallen me wel. Misschien neem ik die wel mee naar huis. (Psst: werk jij al op de manier waarop je wil werken?) En natuurlijk moedig ik Real Madrid komend weekend aan als ze de finale spelen in de Champions League.

En is het dan alleen maar leuk hier? Ja. Wat niet wil zeggen dat ik af en toe ook mijn thuisbasis kan missen. Maar ook daarvoor is het internet een prima uitvinding. Zelfs de hond luistert als ik ‘zit’ zeg via Skype. 

Nicole Nu, een kijkje achter de schermen, is een idee dat ik tegenkwam bij Elja Daae (net als ik zelfstandig ondernemer).