Nicole Nu – september 2017

Wat doe ik zoal? Een kijkje achter de schermen van de maand september.

Een interview en fotoshoot voor VIVA.

Ik ben afgelopen week geïnterviewd voor het tijdschrift VIVA over het thema mentorship. Het was een dubbelinterview samen met presentatrice en creatief ondernemer Zarayda Groenhart. Ik was het afgelopen jaar Zarayda’s mentor bij het maken van keuzes voor haar en haar bedrijf. En zij leerde me van alles over video. Mentorship, hulp vragen, het is een mooi thema. We vertellen erover in het interview. En bij een interview hoort ook een echte fotoshoot. Gelukkig zonder lagen make-up en allerlei franje. Ik kon gewoon als mezelf op de foto. Het interview verschijnt in oktober.

Enge keuzes…

Ondernemer Ninke van der Leck interviewde mij over het maken van keuzes. Een mooi gesprek waarin ze ook haar eigen spannende keuze aan mij voorlegt en wat daar allemaal bij komt kijken. Het is een persoonlijke podcast geworden over leuke, spannende en ook enge keuzes. Zin om te luisteren? Je vindt de podcast hier.

Ontwikkelen maar niet uitvoeren.

Binnenkort ga ik samen met een leuke klant van mij een leiderschapstraining in elkaar zetten. Ik heb jarenlang leiderschapstrainingen gegeven in binnen- en buitenland en vond het ontwikkelen van de training altijd het leukste onderdeel. Dan ging het om: wat is nu eigenlijk leiderschap? En waarin ben je zelf een leider? Op welke punten kun je daarin groeien? Hoe maak je krachtige keuzes? Samen met een klant van mij die een grote opdracht heeft gekregen, ga ik weer een training ontwerpen. En de uitvoering laat ik aan haar over 🙂

The Desire Map één-op-één

‘Doe je die Desire Map ook in Nederland?’ Een leuke vraag van een klant die graag The Desire Map met mij individueel wilde doorlopen. Voor haar heb ik het programma op maat gemaakt waarin het stellen van doelen centraal staat. Maar dan nét even anders dan het gewone platte doelen stellen met schema’s en to-do lijstjes. Sterker nog, daar gaat het in The Desire Map helemaal niet om. Het gaat veel verder dan dat. De basis van alles: hoe wil je je voelen? En soms ga ik letterlijk verder. Want voor het groepsprogramma The Desire Map ga ik in 2018 weer naar Madrid. De eerste belangstellenden hebben zich al gemeld. Dus wil jij ook meedoen aan The Desire Map Madrid waarin ik je begeleid in een kleine groep, met veel persoonlijke aandacht zodat je werk maakt van je verlangen en ook zaken anders gaat aanpakken? Stuur me dan nu hier een mail. De intakegesprekken vinden plaats in oktober. Meer info vind je hier.

Volop variatie.

Tot slot spreek ik deze maand ook weer een aantal klanten die ik begeleid. Zo spreek ik o.a. met een tekstschrijver, een bestuurder, een teamcoach, een directeur van een bedrijf dat aan de weg timmert in een hele nieuwe markt, een ondernemer die een doorstart maakt, een ondernemer die flink aan het groeien is met haar team. Allemaal vrouwen die op hun hele eigen manier willen leven en ondernemen. Volop variatie dus.

Ook start ik deze maand met drie hele nieuwe klanten voor een één op één traject over het maken van andere, stevige en spannende keuzes voor zichzelf en hun bedrijf. Keuzes die meer plezier, groei en vrijheid gaan opleveren. En verder komt er een serie nieuwe podcasts aan die ik in september opneem.

Lezen. Lezen. Lezen.

De afgelopen zomer heb ik een heleboel boeken gelezen. Ik licht er twee uit die wellicht voor jou ook interessant zijn.

Wie (niet) reist is gek – Ap Dijksterhuis

Reizen naar een land dat verwondert of verbaast ‘werkt als een psychologische emmer sop’ schrijft Ap Dijksterhuis in zijn boek ‘Wie (niet) reist is gek’. En zo is het. ‘Verwondering houdt onze geest lenig en schudt de kussens op’. Maar hij schrijft ook over reisgedoe. Over wat je kan overkomen aan hilarische situaties of soms ronduit vervelende situaties. Een heerlijk boek en herkenbaar voor iedereen die graag reist.  ‘Na de verwondering volgt opgetogenheid. En opgetogenheid, is je geest die dankbaarheid toont.’, zo verwoordt Dijksterhuis het mooi in zijn boek. En zo voel ik het ook. Mijn motto is al jaren: altijd een reis in het vooruitzicht. En hoewel ik het ook fijn vind om thuis te zijn, na verloop van tijd duikt de ‘wegwee’ weer op, het tegenovergestelde van heimwee: het verlangen om weer af te reizen naar een nieuwe volgende bestemming…

Op hoge hakken in Afrika – Chantal Heutink

Een fascinerend boek over de moedige keuzes van Chantal Heutink. Ze laat haar snelle leven achter zich om in Kenia aan de slag te gaan met haar missie: ieder meisje naar school, ook op hun ‘rode dagen’. Ik heb Chantal een aantal jaren geleden ontmoet en geïnterviewd voor een podcastserie. Toen was ik al onder de indruk van haar verhaal. Haar verhaal gaat voor mij over krachtige keuzes, moed, passie, doorzetten, energie, vallen en opstaan, echt gaan voor wat jij de moeite waard vindt. Ik heb het in een adem uitgelezen. Wat een inspiratie.

Ik wens je een goede maand.

Nicole Nu, een kijkje achter de schermen, is een idee dat ik tegenkwam bij Elja Daae (net als ik zelfstandig ondernemer).