Nicole Nu – oktober 2017

Wat doe ik zoal? Een kijkje achter de schermen van de maand oktober.

Gastblogger voor OPP over MBTI

OPP? MBTI? Misschien heb je er wel eens van gehoord: MBTI (Myers-Briggs Type Indicator), een vragenlijst die o.a. gaat over het verschil tussen een extraverte en introverte voorkeur. MBTI is een handig instrument om in gesprek te komen over wat van nature bij je past zodat je krachtige keuzes kunt maken. In 2010 ben ik gecertificeerd in MBTI en heb ik heel veel trainingen gegeven. Ook nu nog gebruik ik deze kennis in mijn één op één coaching. OPP is de organisatie die de certificeringen verzorgt. Op hun site ga ik nu af en toe gastbloggen. Dat doe ik aan de hand van verhalen die iedereen zal herkennen. Zodra mijn eerste blog online is, geef ik je wel een link.

Podcast over introvert – extravert

En mocht je nieuwsgierig zijn naar het verschil tussen extravert en introvert? Ik heb een podcast voor je opgenomen om dat eens helder op een rijtje te zetten zodat je dit verschil voor jezelf nog beter kunt plaatsen. Je vindt hem hier:

In de Viva

Deze week sta ik in de Viva. Toen ik het blad kocht, kon ik het niet nalaten de meneer achter de balie te vertellen: ik sta in dit tijdschrift 🙂 Je vindt het artikel in de rubriek Werk en Geld, bij Mentor & Me (mocht je in de kiosk stiekem even willen bladeren in de Viva, kijk op pagina 62 en 63 ;). Het was een dubbelinterview samen met presentatrice en creatief ondernemer Zarayda Groenhart. Ik was het afgelopen jaar Zarayda’s mentor bij het maken van keuzes voor haar en haar bedrijf. En zij leerde me van alles over video. Kern van ons verhaal: vraag hulp als je iets niet kunt, ergens tegenaan loopt of ondersteuning nodig hebt, in plaats van alles zelf te willen uitvogelen.

Lounge voor Leiderschap en Levenskunst

Ik ben bezig met het maken van een nieuw programma: The Lounge voor Leiderschap en Levenskunst. Een online programma mét live bijeenkomsten en wijnwebinars. Kern: inhoudelijke thema’s, persoonlijke verhalen, prikkelende vragen, echte gesprekken (ja, ook over wat niet goed gaat). Over leiderschap. En levensthema’s. Voor ondernemers die op een ontspannen manier willen werken aan hun leiderschap, die willen groeien en zichzelf willen ontwikkelen en dat op hun eigen wijze en eigen voorwaarden willen doen. Voor meer vrijheid en plezier. Business and pleasure. Meer weten? Houd dan de nieuwsbrief in de gaten. Of stuur me hier een mail als je direct op de hoogte wil blijven.

Volop variatie.

Collega-ondernemers zijn er om mee te sparren, maar soms ook om hele andere dingen mee te doen. In oktober ga ik met Ellen de Lange-Ros van Faxion een middag tekenen. Beiden gebruiken we illustraties in ons werk, omdat we dat leuk vinden. Zoals de animatie hieronder die ik tekende en insprak. En hoe leuk is het dan ook om samen eens een middag te tekenen.

Ik wens je een goede maand.

Nicole Nu, een kijkje achter de schermen, is een idee dat ik tegenkwam bij Elja Daae (net als ik zelfstandig ondernemer).