Nicole Nu – juni 2017

Wat doe ik zoal? Een kijkje achter de schermen van de maand juni.

Ik ga spijbelen.

Tijdens mijn school- en studietijd was ik een hele brave leerling en heb ik nauwelijks gespijbeld. Ik vond studeren gewoon leuk en zag geen reden waarom ik zou spijbelen. Maar vrijdag 16 juni ga ik spijbelen. Dan ben ik te gast op het Gekust door de zon festival van Carolijn Roelofs. Zij is een fijne klant van mij en ik mag de opening doen van haar dag. Een dag met als motto: spijbelen, lekker even aandacht voor je zelf. Niet aan het werk, maar gewoon andere dingen doen, zoals met je voeten in het zand op het strand verhalen delen, vliegeren, yoga, energie opdoen, een echt stylingadvies krijgen en luisteren naar live muziek. Weet jij nog hoe dat voelt: zand tussen te tenen? 

The Desire Map Retreat.

Onlangs gaf ik in Madrid een The Desire Map Retreat voor 5 vrouwelijke ondernemers die willen werken aan hun doelen op een compleet andere manier. Eva Brouwer, presentator, dagvoorzitter en presentatietrainer was één van de deelnemers. Zij maakte deze video in Madrid over haar ervaringen met The Desire Map. En deze maand maak ik ook een start met een 1op1 Desire Map traject waarbij ik met een ervaren ondernemer aan de slag ga met haar doelen en verlangens voor 2017.

Gesprekken.

Deze week interviewde ondernemer Ninke van der Leck mij voor haar podcastserie. Wat is de moeilijkste keuze die je ooit gemaakt hebt? En hoe werkt dat eigenlijk met keuzes? Moet je iets heftigs meemaken voor je echt belangrijke keuzes gaat maken? Daar moest ik echt wel even over nadenken. Boeiende vragen waar ik zo in opging dat ik ook even de draad in het gesprek kwijtraakte (tja, ook dat kan gebeuren. Zo’n moment waarop je denkt: wat was de vraag ook al weer?). Het werd een mooi en persoonlijk gesprek over keuzes maken en hoe lastig dat soms ook kan zijn. Zodra de podcast live is, laat ik het weten.

Ook had ik intakes met nieuwe klanten die vanaf september met mij aan de slag gaan. Eén klant vroeg specifiek ook om mijn kennis en ervaring op het gebied van (persoonlijk) leiderschap. Nu is één van mijn intenties: alles wat ik leer, geef ik door met liefde en plezier, dus ik kijk er naar uit om met haar aan de slag te gaan en ook mijn kennis te delen over leiderschap, keuzes maken en jezelf laten zien.

Wijnwebinar.

Ook deze maand geef ik weer een zogenaamd wijnwebinar aan mijn deelnemers van The Lounge. The Lounge is een soort van ‘online clubhuis’ of met een chiquer woord een Mastermind van gelijkgestemde ondernemers met heel verschillende bedrijven en achtergronden die willen leven en werken op eigen voorwaarden. Tijdens het wijnwebinar gaan we in gesprek over een thema dat ons bezighoudt. Zo bespraken we onder meer al over de thema’s vrijheid (wat betekent dat nu echt voor jou als ondernemer), vertrouwen (wat maakt dat mensen jou vertrouwen). Ik bereid de wijnwebinars voor en het woord zegt het al: onder het genot van een glas wijn (of thee of wat dan ook) gaan we in gesprek en wisselen we ervaringen uit over wat ons bezighoudt in het ondernemerschap.

Lezen.

Als introverte huismus die graag reist, lees ik veel. Afgelopen week was dat ‘Het einde van de eenzaamheid’ van Benedict Wells (aanrader!) en ‘Jager’ van Lars Kepler (een beetje een tegenvallende thriller na zijn andere boeken die ik verslond). Voor de komende weken liggen op tafel: Option B van Sheryl Sandberg en Adam Grant en de thriller Koorts van Deon Meyer. En om weer eens te herlezen: alle stripboeken van Kuifje (in de digitale versie op m’n iPad). Eens kijken of ik die nu nog net zo leuk vond als toen ik 11 was.

Nicole Nu, een kijkje achter de schermen, is een idee dat ik tegenkwam bij Elja Daae (net als ik zelfstandig ondernemer).