‘Leef je nog je droom, Nienke?’

Een podcast over krachtige keuzes en beginnen zonder vastomlijnd plan

Stel dat iemand je vraagt: leef je nog je droom?

Wat is dan jouw antwoord?

Telkens als een collega deze vraag stelde aan Nienke Bloem, die toen nog in loondienst werkte, wuifde ze deze vraag altijd een beetje weg. Maar toen diezelfde collega overleed, wist ze dat ze eens goed voor die vraag wilde gaan zitten. Want leefde ze wel haar droom? Dus, op een avond, met een zak chips en een fles wijn, in een pas gekocht huis met nog het oude behang op de muur, stelde ze zichzelf opnieuw die vraag: leef ik nog mijn droom en wat is eigenlijk mijn droom? En wat gebeurde er…?

Er kwam geen antwoord. Helemaal niks. Het werd stil.

Wat er daarna gebeurde, vertelt ze in de podcast.

Ik leerde Nienke op een bijzondere manier kennen en begeleidde haar bij het maken van een aantal keuzes bij de start van haar ondernemerschap. Nienke is een echte activist. Ze heeft nu haar eigen bedrijf als customer experience expert en internationaal spreker. Hoe ze dat voor elkaar kreeg, hoe ze krachtige keuzes maakt en doelen stelt hoor je in het gesprek dat ik met haar had. Ze vertelt over hoe ze haar eerste klant kreeg, geeft een kijkje achter de schermen van haar bedrijf, vertelt over wat vrouwen véél beter moeten kunnen en dan is er nog iets met een Blauwe Jurk, een Porsche én eigenheid.

Kortom, ik had een inspirerend gesprek met Nienke. Inspirerend voor iedereen die tegen een keuze aanhikt en geen idee heeft hoe je moet beginnen als je (nog) geen plan hebt, of gewoon een fijn verhaal wil horen van een doener, een eigenzinnige ondernemer die helemaal doet wat bij haar past en haar nieuwsgierigheid volgt.

Je vindt de podcast hieronder. Meer over Nienke Bloem vind je hier.

Veel plezier!

Ps. Af en toe hoor je een gekke ruis in de opname, maar hij is uitstekend verstaanbaar.

Zin in meer frisse verhalen met nadenkvragen over verlangen, kiezen, durven, doen? Zodat jij leeft en werkt op jouw voorwaarden? Meld je aan en ontvang voortaan mijn blogs, podcasts en video’s. Door je aan te melden geef je toestemming je gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

dit veld niet invullen s.v.p.

2 Reacties

  1. Revlie

    wat een heerlijke podcast Nicole & Nienke! Inderdaad, ga gewoon doen en onderweg kom je vanzelf wel op dingen die nog gedaan moeten worden. Grappig ook hoe alles vanzelf “per ongeluk / toeval” op je pad komt. Maar uiteindelijk ben jij wel degene die het ‘gewoon’ is gaan doen.

    • Nicole Offenberg

      Dank je wel, Revlie. Door zaken niet stuk te denken, maar uiteindelijk wel aan de slag te gaan en actie te ondernemen, doe je waardevolle ervaringen op. En vraag is ook: wat doe je met dat wat toevallig op je pad komt?

Reageer