De uitzondering

Ben jij wel eens de uitzondering? Degene die afwijkt van je omgeving? En wat doet dat met je? Of kies je liever voor de veiligheid door op een ander te lijken in plaats van voluit jezelf te zijn? In deze aflevering praat ik met je over het thema ‘de uitzondering zijn’ en wat dit doet met je keuzes.

Het is eigenlijk heel dubbel: aan de ene kant willen we graag uniek zijn; geen kleurloos figuur in de massa. En dat benadrukken we graag op allerlei manieren.

Aan de andere kant wil je ook weer niet teveel buiten de boot vallen, dus pas je je aan. Maar ja, hoe is dat te rijmen? Uniek zijn en niet die uitzondering willen zijn?

Kijk maar eens terug naar je eigen schoolplein: je kunt vast nog haarfijn aanwijzen wie er nét even buiten viel. Ik denk dat je nog wel weet wie de uitzondering in je omgeving was, uitzondering op welk vlak dan ook. En misschien was jij dat zelf wel.

Durf jij een uitzondering te zijn? Met je bedrijf? In de manier waarop je je uit? Met je manier van werken? Durf je dat echt? Of kies je voor de ‘safety of sameness’: veilige keuzes zodat je niet die uitzondering bent? En wat betekent dat voor jouw keuzes?

Direct luisteren naar de podcast doe je zo:

  • Via itunes op een apple apparaat
  • Via je favoriete podcast app op je mobiel op Krachtige Keuzes met Nicole
  • Via Spotify op Krachtige Keuzes met Nicole

Zin in meer frisse verhalen met prikkelende nadenkvragen over verlangen, kiezen, durven, doen? Zodat jij leeft en werkt op jouw voorwaarden? Meld je aan en ontvang voortaan mijn blogs, podcasts en video’s. Door je aan te melden geef je toestemming je gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

dit veld niet invullen s.v.p.