Wat wil je nou echt?

Over klonen en coaches

Ze heeft een prachtige websitepagina. Over hoe ze eerst in de shit zat en daarna ultiem gelukkig werd.

De coach.

Met haar glossy foto’s. Kijkend in de verte (naar wat eigenlijk?). Soms op een ver strand (wel met een laptop). En vaak ook nog met een boek (zonder boek geen expert toch?).

Je leest het en je ziet het en je denkt: dat wil ik ook!

Dus schakel je haar in. 

Maar waarom? Om net zo te worden als zij? (Kan niet). Om hetzelfde leven te leiden? (Is een illusie). Om bij haar community te horen? (Want dan kom jij ook in beeld).

Ik wil hier niet de spelbreker zijn maar vraag jezelf af waarom je een bepaalde coach wilt. Wat is je werkelijke intentie?

Wat wil je nou echt?

Ik krijg altijd een beetje de kriebels als mensen zeggen: ik wil ook wat jij hebt en doet. Eh, hetzelfde piekhaar in de ochtend? Dat gehannes met mijn fietstassen? Mijn nooit opgeruimde werkkamer?

Ja, ik snap ook wel dat het dan om een bepaalde levensstijl in combinatie met werk en bedrijf gaat. En dat is toch echt een kwestie van keuzes maken (en bereid zijn daarvoor de prijs te betalen, want niets gaat vanzelf). En dit was geen onbelangrijke bijzin. 

Vraag je af wat je echte verlangen is dat past bij jou. Is een gekopieerd leven datgene waar je een sparringpartner bij wil?

Een coach kan je niet vertellen hoe jij moet leven en dat via een stappenplannetje met je doornemen. Als een soort van knip-kopieer-en-plak actie. Wel kan een coach je uitdagen en inspireren op zoek te gaan naar het antwoord hoe jij wilt leven, werken en ondernemen. Niet als kloon van een ander maar op de manier die bij jou past, met jouw mogelijkheden, kansen en talenten. Een coach kan nooit de keuzes voor jou maken.

Jij kiest. Altijd. 

En de vraag is: ga je voor een kloon of voor voluit echt jezelf?

Aan jou de keus.

En de foto hierboven? Een knipoog naar al die glossy hartjesfoto’s. En een hartje voor al die klanten die zich durven laten coachen. Omdat ze willen leven, werken, ondernemen op eigen voorwaarden, vanuit hun eigen verlangens.

Zin in meer frisse verhalen met nadenkvragen over verlangen, kiezen, coachen, durven en doen? Meld je aan en ontvang voortaan mijn blogs, podcasts en video’s. Door je aan te melden geef je toestemming je gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.