Blijf lekker in die comfortabele hangmat

tenzij...

Het comfort van niet kiezen is dat je kunt blijven zitten. Behaaglijk in je zelfgecreëerde bubbel. Prettig doezelen in de hangmat van het zalvende verhaal dat je jezelf vertelt.

Nee, ik hoef niet …. vul maar in. Je sust jezelf in slaap. En slapen kan heerlijk comfortabel zijn. Maar is uiteindelijk een staat van vegeteren.

Leven is vallen. Opstaan. Je hoofd stoten. En beleven. Genieten. Juist door de stappen die je zet en de spannende keuzes die je maakt. En het zijn juist de gevolgen van die keuzes die je achteraf bezien niet had willen missen.

Kan dat oncomfortabel voelen? Natuurlijk! Wie beloofde je ooit dat het leven rechtvaardig en comfortabel was? Wie zei dat het leven eerlijk is? Het is het verhaal dat jij jezelf vertelt.

En als je heel eerlijk bent is comfortabel voelen na een lastige keuze vele malen bevredigender dan comfortabel blijven zitten waar je zit.

Een hobbel nemen maakt trots, kweekt veerkracht én geeft vrijheid. Want je leert dat je meer kunt dan je denkt en dat er meer mogelijk is dan je denkt.

Tot vorige week had ik nog nooit meer dan 20 kilometer op een dag gelopen. Vorige week wandelde ik vier dagen op rij veel meer dan 20 kilometer per dag.

Ik had ook thuis kunnen blijven. Dan had ik geen blaren of vermoeide voeten gehad. Maar dan had ik nooit geweten dat ik dit kon. En de ervaring van in alle vroegte door een stil bos lopen met daarna schitterende uitzichten gemist. Niet de vrijheid gevoeld die ik voelde bij elke stap die ik zette. Nooit een dambordje, een keizersmantel en Spaanse vlag gezien. Voor de niet-kenners: dat zijn allemaal bijzondere vlinders.

Het is de ervaring die je uiteindelijk bijblijft. Leven is tenslotte een optelsom van ervaringen en het mooie is: je kunt zelf kiezen wat jij wilt beleven. Ja, ellende komt als vanzelf wel op je pad. That’s life.

Maar over de zelfgekozen ervaringen ben jij de baas.

Zin in meer frisse verhalen met nadenkvragen over verlangen, kiezen, durven, doen? Zodat jij krachtige keuzes maakt en leeft en werkt op jouw voorwaarden? Meld je aan en ontvang voortaan mijn blogs, podcasts en video’s. Door je aan te melden geef je toestemming je gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

dit veld niet invullen s.v.p.