Ervaringen

EEN SELECTIE

Een selectie van ervaringen van klanten waarmee ik een op een heb gewerkt. Onderaan deze pagina vind je een lijst van bedrijven en organisaties die mij de afgelopen jaren inschakelden als leiderschapscoach, trainer en veranderkundige.

‘We hebben ruim een half jaar samen opgetrokken en dat voelde heel fijn, warm en licht prikkelend. Die combinatie vind ik bijzonder. Op een warme en tegelijkertijd prikkelende manier uitgedaagd worden om stappen te zetten, keuzes te maken en je hart in te duiken. Te duiken naar daar waar mijn IK ligt met al mijn behoeften en wensen. De metafoor die in me opkomt: met Nicole leren ondernemen als een goed passende Italiaanse leren handschoen. Ondernemen zonder voortdurende wrijving te voelen. Ondernemen met een warm gevoel om je heen. Ondernemen vanuit kwaliteit en schoonheid. Ondernemen is ook gracieus bewegen. Ondernemen is vooral dicht bij jezelf blijven. Dat heb ik geleerd van jou Nicole en wat is me dat waardevol. Dat ga ik nog verder fijn slijpen en uitventen. Het is DE kracht van ondernemen en die kracht versta jij verdomd goed.’

Marieke Schurink - Directeur Vernet - Benchmark en Netwerk Verzuim & Inzetbaarheid

‘Nicole is een fantastische coach en ik heb erg fijn met haar gewerkt. Ze is wijs, kritisch waar nodig, intuïtief, vraagt door en weet steeds, ongemerkt soms, de vinger op de zere plek te leggen. Ik heb veel van haar geleerd in een belangrijke periode in mijn loopbaan.’

Petra Zijp - Managing Partner (lawyer), NautaDutilh N.V. Capital Markets. Legal woman of the year 2016

‘Nicole is een heerlijke snelle schakelaar en voelde feilloos aan wat ik nog had: een persoonlijke visualisatie om een thema bij de kop te pakken, de diepte in om te onderzoeken, en het vertrouwen om te ontdekken wat er allemaal al is. Nicole, het was een krachtige keuze om voor jou te kiezen en ik kan met een grote glimlach zeggen: ik voel me krachtiger dan ooit en heb heel veel zin in wat er nog allemaal gaat komen.’

Lieke Bezemer - Directeur Werkgeluk Instituut Nederland

‘Vanaf het moment dat ik het eerste gesprek met jou had voelde ik dat je mijn hart wist te raken omdat jij van binnen naar buiten werkt. En dat is precies wat ik nodig had. Ik heb jou ervaren als puur, eerlijk direct en no-nonsense. Een leiderschapscoach die leidt vanuit dat wat ten diepste in je zit en dit ook aan de buitenkant zichtbaar maakt. Laten zien we je bent zonder jezelf te verliezen. Jezelf laten zien vanuit puurheid en vrouwelijke oerkracht. Ik heb meteen tools gekregen die ik in de praktijk kon toepassen. Geleerd dat het oké is om op dat podium te staan en te stralen. Ik keek altijd uit naar onze sessies! Dank je wel voor jouw bijdrage in mijn proces van groei en laten zien wie je bent.’

Lucienda Dap - Directeur Activeringshuis

‘De kracht van Nicole is voor mij: ze staat naast je en pakt je hand als dat nodig is. Ze staat achter je, als je een duwtje nodig hebt. En toch laat ze je je eigen pad kiezen en lopen. Je eigen keuzes maken. Struikelen, vallen en weer opstaan, maar wel met een zachte landing en een helpende hand. Je doet het dus op eigen kracht, maar krijgt door de gesprekken waardevolle inzichten.

Ik voelde mij in het hele proces gedragen. Met professionele afstand, maar toch dichtbij. Ze staat voor je klaar als je haar nodig hebt, met raad en daad. Ze is heel flexibel in contactmomenten en manieren van contact.

Ze zag mijn belemmeringen en blinde vlekken soms eerder dan ik zelf. Opmerkelijk intuïtief en voor mij van onschatbare waarde in de fase waarin ik als ondernemer zat.

Mede dankzij Nicole heb ik nu mijn eigen Kim bedrijf en werk ik daadwerkelijk volgens mijn eigen waarden en vooral, eigen kompas. Mijn belangrijkste les: volg altijd je eigen innerlijke kompas, dat is de juiste weg. Je moet hem alleen durven volgen.’

Kim Voordes - Advocaat Kim

‘Nicole, tsja Nicole….wat zeg ik over haar?

Dat ze zo enorm oprecht bij je kan zijn. Wat een fijn warm mens ze is. Dat ze mij heeft geleerd hoe ik op mijn eigen voorwaarden kan leven en werken.  En wat het betekent om andersom te werken, om vanuit verlangen keuzes te maken en niet vanuit een vorm die je voor ogen hebt.

Nicole is een enorme betrouwbare, scherpe en liefdevolle partner. Ik zeg bewust partner want ik vind haar meer dan een coach. Zij maakt haar propositie zo waar. Zoals ze heerlijk vanuit eigenheid alles doet. Heb je haar blogs en boek gelezen? Die zijn al zo’n bron van informatie, inspiratie en zetten je moeiteloos in beweging!

Ik voel me gezien en gewaardeerd door Nicole. En daardoor leer ik – het leren gaat gewoon door hoor – helderder mijn eigen onderneming en leven te leven op een manier die helemaal bij mij past. 100% Jet, zou Nicole zeggen. Dat blijft soms spannend omdat het om keuzes vraagt. Die soms radicaal aanvoelen.

Nicole kan écht luisteren. Ze vist woorden en betekenis uit gesprekken en helpt daar een verdiepingsslag in te maken. Gezamenlijk. En dat maakt het fijn met Nicole. Een enorme professional op allerlei gebied die mij helpt om uitdagingen klein, behapbaar en fijn te maken. En mij telkens laat verbinden met mijn eigen verlangen om van daaruit keuzes te maken.

Met behulp van Nicole leer ik steeds meer trouw te zijn aan mijn missie in het leven en met Nature at Work: ruimte scheppen voor jou om JOUW eigenheid en waarheid tot uitdrukking te brengen waardoor jij JOUW waardevolle en liefdevolle bijdrage in de wereld kunt brengen. Paying it forward, dank je wel Nicole!’

 

Jet Holshuijsen - Nature at Work

‘Toen ik contact zocht met Nicole, was ik op zoek naar iemand die mij kon helpen om mijn bedrijf te laten groeien op een manier waar ik ook blij van zou worden. Ik had al vele opleidingen achter de rug, ben zelf een teamcoach op hoog niveau, had ook toen al een succesvol bedrijf, dus ik hoefde geenszins “gered” te worden uit een vervelende situatie. Maar ik was WEL toe aan een soort van Next Level. In mijn bedrijf en ook in mijzelf als ondernemer. Ik wist niet zo goed hoe ik dat next level precies moest vorm geven. Moest ik kopiëren wat die andere succesvolle ondernemers deden? Moest ik gaan werken met grote groepen om veel omzet aan te boren? Moest ik dan toch maar een online training gaan maken en aanbieden? Eerlijk gezegd werd ik er al moe van als ik eraan dacht…

Nicole heeft me geholpen weer eens helemaal terug te gaan naar de basis van wie ik ben. Mezelf ten volle in te zetten in mijn opdrachten. Me steeds af te vragen “Word ik hier blij van?” en op basis van die vraag beslissingen te nemen in plaats van op basis van allerlei ideeën hoe iets moet. Dit heeft mij heel veel opgeleverd. Ik sta voluit in mijn kracht als ondernemer. Heb zelfs tijdens zwangerschap en verlof de beste omzet ooit gedraaid.

Nicole is een coach die voor mij echt voelt als sparringpartner. Ze stelt goede vragen, geeft ook haar eigen ervaring als dat helpt, en ze houdt ten alle tijden mij in de lead. Ze neemt je niet bij het handje, maar helpt je vooral je eigen krachten aan te boren. Ik vond Nicole best een beetje duur. Maar dit vond ik ook wel een goed teken eigenlijk en nu achteraf zeg ik: het was het dubbel en dwars waard!’

Natasja Hoex - De Teamcoach

‘Nicole is een van de leukste cadeaus die ik mezelf de afgelopen jaren heb gegeven. Toen ik begon aan ons coachingstraject had ik geen idee waar ik mezelf instortte. Het bleek fantastisch, soms confronterend en het voelde opvallend gemakkelijk om mijn hele ziel en zaligheid bij haar op tafel te gooien – ook over dingen die ik (te) lang niet bespreekbaar had gemaakt.

Praten met Nicole is als een goed gesprek met een veel te eerlijke vriendin die precies gaat lopen poeren op de plekken waar het pijn kan doen. Ze stelt van die vragen waarvan je denkt: nee, ik wil hier even niet over nadenken. En dan is het juist goed om daarover na te denken.

Nog steeds hoor ik regelmatig Nicole in mijn hoofd als ik op het punt sta om in een ‘makkelijk’ patroon te vervallen. Of als ik denk: ik zeg nu maar even niets. Dan roeptoetert Nicole: “DUIDELIJK = VRIENDELIJK”, en dan zeg ik het toch. Hoewel ik beroepshalve veel schrijf, ben ik dankzij Nicole ook ongecensureerd gaan schrijven. Onze gesprekken hebben me geholpen helderder na te denken, te kiezen en eerder tot actie over te gaan. Ik wil eigenlijk helemaal niet dat het afgelopen is. Je ziet me vast weer terug!’

Carly Timmerman - Bureau Carbon (communicatie en tekst)

‘Ik ontmoette Nicole als zoekende ondernemer, verdwaald in een land vol aanbod dat niet bij mij paste. Ik vond in Nicole een fijne gesprekspartner waar ik al mijn twijfels aan kon voorleggen. Twijfels over keuzes die ik al lang gemaakt had, maar waar ik moeite mee had om ze echt uit te voeren, en ze op mijn manier aan de wereld te laten zien. Nicole liet me zien waar ik haperde en waar ik mocht doorzetten.

Haar manier van begeleiden is uiterst zorgvuldig, helder en eigenzinnig. Ze heeft een kist vol met kennis en oefeningen waarin ik zelf de keuze kon maken wat voor mij passend was. Passend bij mijn eigenzinnige kijk op het leven en de tijd en manier die ik daarvoor nodig heb.

Uiteindelijk vond ik steeds meer de ondernemer en moeder die ik wilde zijn. En tot mijn verbazing vond ik die weer in vaste dienst.
Het effect van de coaching merk ik nog dagelijks: het gemak waarmee ik beslissingen neem, de waarden die ik nodig heb om prettig te kunnen leven. De tijd die ik nu neem om mezelf te voeden. Dank Nicole, voor de veilige, geborgen omgeving die je me bood om dit te ontdekken.’

Johanneke Ausems - Gezinswerker

‘Al een tijdje volgde ik Nicole en zag haar Madridreis passeren. Ze inspireert me omdat ze graag reist en vooral onderneemt op haar pure voorwaarden. Ik voelde intuïtief direct een JA!

‘Ik was vooral op zoek naar ‘een gemis’ in mijn bedrijf dat ik niet kon benoemen. Het gemis was dat bruisend stukje in mezelf dat ik onderdrukte en in Madrid terugvond.

Madrid is combi van een kleine groep ondernemende dames onder leiding van een ervaren, supercoach en dit doet met veel lekkere tapa’s en ‘af en toe’ een cocktail 😊. En ja Madrid was Magisch! Niet alleen de stad, elk zorgvuldig gekozen plekje, de restaurants, de bars, bezienswaardigheden en vooral de groep en coachvaardigheden van Nicole zijn top!

Sinds Madrid leef en ik werk ik nog meer vanuit mezelf en ben zichtbaar “bruisend en soms plat water”.

Als je ooit overweegt om mee te gaan met Nicole, gewoon doen! Ik ben haar ontzettend dankbaar!’

Sabine van Meenen - Business mentor voor ervaren ondernemers

‘Nicole heeft me geholpen om focus aan te brengen in mijn bedrijf en me te laten groeien als ondernemer. Het resultaat? Ik heb doelen gesteld, acties geformuleerd en uitgevoerd en mijn back/frontoffice geprofessionaliseerd. Ze kan goed luisteren, doorvragen en challengen. Ze is flexibel en attent en was mijn stok achter de deur deze maanden. Ik heb genoten van onze samenwerking en kan haar als Business Coach zeker aanbevelen.’

Nienke Bloem - Key note speaker on Customer Experience

‘Toen mijn carrière in 2018 een nieuwe wending kreeg, heb ik de hulp van Nicole ingeroepen om mij op dit pad te begeleiden. De focus op vrouwelijke ondernemers maakt haar aanpak uniek en voor mij goed passend. Juist als ondernemer wilde ik groeien. Nicole is een krachtige, gedreven coach, die ook naar zichzelf toe de werkwijze van ‘continue verbeteren’ hanteert. Iets wat ik in mensen erg kan waarderen en ook inspirerend werkt in haar coaching. De inzichten die zij me heeft gegeven hebben mij als ondernemer en leider steviger gemaakt. Wat mij betreft is deze samenwerking dan ook niet eenmalig. Want naast een goede coach is ze ook een ontzettend leuk mens. Bedankt Nicole!’

Suzan van Klink - Eigenaar Planners.nu

‘Nicole heeft mij geholpen bij het maken van een aantal krachtige keuzes. Je kent haar vast wel. Nicole van de vragen waar je niet omheen kunt én van de prachtige metaforen.

Waar Nicole mij bij heeft geholpen? Hier komt mijn metafoor!

Nicole heeft mij geholpen bij het opruimen van de stapeltjes boeken naast mijn bed. Je kent ze wel, van die stapeltjes ongelezen boeken die ongemerkt steeds hoger worden. Boeken die om aandacht vragen, maar waar je maar niet aan toekomt. Of… vraagt dit om een krachtige keuze? 🙂

Mijn boeken gingen over verschillende onderwerpen. Het mooie is dat je met Nicole alles kunt bespreken. Zij is werkelijk waar van alle markten thuis.

Nicole heeft mij geholpen bij alle titels stil te staan, de boeken af te stoffen en ze een nieuw plekje te geven.

Zij gaf woorden aan waar ik tegenaan liep. Iets met groeifases enzo. Ik moest hier alleen nog even doorheen. Van nature ben ik een echte aanpakker, maar zo’n groeifase kan best onstuimig zijn. ”Kijk maar naar de vier seizoenen, daar zie je dit ook in terug”, aldus Nicole.

Door het traject met Nicole weet ik precies wat ik kan doen als er weer te veel stapeltjes ontstaan. Helemaal weg hoeven ze gelukkig niet, want door dit traject heb ik ook ontdekt dat ik wel van wat reuring hou. Het hoort gewoon bij mij.

Ben jij op zoek naar iemand die met je meekijkt en je lekker aan het denken zet, zodat je het de volgende keer zelf kunt. Dan gun ik jou Nicole!

Dank je wel Nicole!’

Lucienne Gravestein - Ondernemer en sparringpartner voor Onderwijsprofessionals

‘Mijn leven stond totaal op zijn kop en ik besloot dat ik iemand naast mij wilde om te zorgen dat ik op mijn eigen pad bleef lopen.
Nicole is voor mij zonder twijfel die persoon.

Soms stormt het in je leven en komt alles tegelijkertijd. Ik besloot het roer volledig om te gooien. Te stoppen met mijn succesvolle bedrijf, afscheid te nemen van mijn team. Een nieuw bedrijf te starten. En ondertussen was ik in diepe rouw na groot verlies van naasten. En oh ja, je zou het bijna vergeten, ook het C-virus dook op waardoor het hele land plat lag.

Dat is veel. En ik wist, ik sta voor een grote uitdaging met veel keuzes. Een nieuwe grote ontdekkingsreis lag voor mij waar het gevaar op de loer ligt dat je onnodig gaat zwabberen. Dat externe omstandigheden je koers kunnen beïnvloeden, in plaats van dat je je interne kompas volgt. Dus ik besloot om Nicole als gids aan te laten haken.

Nicole houdt mij bij de les. Ze helpt mij om krachtige keuzes te maken die echt bij mij passen. Ze waarschuwt je als je van je pad raakt. Vertelt je dat je niet gek bent, maar doorziet direct wat er werkelijk aan de hand is. Ze motiveert je om prioriteit van jezelf te maken. Prikkelt je om jezelf in een groter licht te zien. Daagt je uit om 100% jouw leven te leiden, op jouw voorwaarden.

Ik gun iedereen zo nu en dan een portie Nicole in haar leven.
Het maakt je leven zoveel lichter.’

Wendy Kerssens - Leadmarketing Strateeg

‘Ik heb het werken met Nicole als mijn coach in 2020/2021 als heel bijzonder ervaren. Het heeft me op verschillende lagen ontzettend veel gebracht. Ondanks dat ik op voorhand wist dat Nicole een top coach is, had ik niet voorzien hoe diep het proces (nog steeds!) doorwerkt.

Geen quick fixes, geen oppervlakkig gekeuvel en zeker geen ‘sugar coating’ en vastomlijnd stappenplan. Nee, écht de diepte in! Samen tijdens de coaching sessies, maar vooral (juist!) ook tussen de contactmomenten in. Ik kreeg de ruimte die ik nodig had om voor en met mezelf te onderzoeken, te ervaren en te voelen en altijd heb ik gevoeld hoe Nicole met me mee liep en licht scheen daar waar het nodig was.

Nicole ziet je echt, is oprecht betrokken en is er precies op de momenten en de manier die passend is in het proces. Mijn coaching traject met Nicole heeft me bovenal gebracht dat heden, verleden en toekomst weer samenkwamen. De realisatie dat alle keuzes die ik in het verleden heb gemaakt kenmerkend zijn voor wie ik in de kern ben en waar ik in geloof, zorgt ervoor dat ik steviger en met meer openheid en nieuwsgierigheid in het leven sta – als mens, als coach én als ondernemer . Waardoor ik gemakkelijker en met veel meer plezier de keuzes maak die voor mij en mijn business 100% kloppend zijn.

Meer nog dan een geweldig goede coach, is Nicole een fantastisch, inspirerend en liefdevol mens. Niet voor niets zeg ik vaak: “Ik gun iedereen (een) Nicole!”.’

Anouk Hummel - coach en mentor

‘Nicole wist al welke keuze ik te maken had, lang voordat ik het zelf doorhad. Maar in plaats van die alvast te verklappen, gaf ze me de juiste vragen en handvaten om daar zelf stap voor stap achter te komen. En wat een mooi moment moet dat zijn, dat je als coach ineens een lampje ziet branden bij de ander. Nicole, dank voor dat lampje. Ik kijk met vertrouwen naar de toekomst, en nog belangrijker, ik kijk met vertrouwen naar mezelf. Natuurlijk horen momenten van twijfel erbij. Maar ze heeft me geleerd om mezelf niet te onderschatten en stap voor stap aan de slag te gaan. En daar waar ik dreigde in een detail te verzanden, wist ze me ook weer de grote lijn te laten zien.’

Eva Brouwer, TV-presentatrice en dagvoorzitter evabrouwer.tv

‘Ik schakelde Nicole in omdat ik ‘minder doing, meer being’ wilde. Ik was aan het rennen en aan het vliegen in mijn bedrijf. Ik was ‘succesvol’, maar het voelde nooit genoeg. Ik ervoer veel stress en voelde me niet grounded in wat ik aan het doen was. Werken met Nicole was voor mij heel heilzaam. Ik kende op dat moment weinig ondernemers/coaches die zo sterk zichzelf durfden te zijn. Ik denk nog regelmatig aan een aantal ‘Nicole-zinnetjes’. Wat is een echt Anke bedrijf? Mag je het ook even niet weten?

Eén van de meest impactvolle sessies was voor mij de sessie waarin ik haar vroeg om haar visie. Wat zie jij vanaf een afstand gebeuren? Wat ik daaruit heb onthouden: Anke, je bent aan het onderpresteren. Het was voor mij een enorm cadeau dat er iemand was die mij ZAG. En dan niet de persoon die ik op dat moment DEED of die ik geleerd was om te doen. Maar de persoon die ik veel dieper van binnen BEN. Nicole nam mij op een nog veel dieper level serieus dan ik mijzelf serieus nam.

Het resultaat van de coaching is dat ík in de lead ben. De keuzes die ik maak mogen bijdragen aan het leven dat ik wíl leiden. Ik doe geen concessies meer aan mijn eigen verlangens. Concreet betekent dat een geheel nieuw aanbod en een nieuwe doelgroep. Veel meer flow in mijn business én privé leven. Veel meer plezier, veel meer slaap ook ;). It will always be a work in progress, maar mijn bedrijf voelt nu als een echt Anke bedrijf. Inclusief crazy moves, onverwachte wendingen en massive changes. Ik heb mezelf en wie ik ben helemaal omarmd en heb een business kunnen bouwen rondom mijn being. Ik kan nog wel een paar kantjes volschrijven, maar long story short: ik ben Nicole enorm dankbaar voor haar geduld, haar prachtige vragen, haar zijn. Minder Doing, Meer Being: Mission Accomplished’.

Anke Verbruggen - Ondernemer

‘Ik ben bij Nicole gekomen omdat ik er behoefte aan had om in een drukke tijd van verkiezingen te spiegelen over mijn mogelijkheden en kwaliteiten. Ik heb erg veel gehad aan de gesprekken met Nicole en kon een rustige en stabiele persoon blijven, die dacht (en denkt) in oplossingen en niet in problemen. Ook in de zin dat er altijd meerdere denkrichtingen en kansen zijn. Heel veel dank Nicole, ik vind je een prettige persoon en coach!’

Dorenda Gerts - Bestuurder - oud-wethouder - oud Hoogheemraad

‘De tijd die Nicole met me meewandelde op mijn pad heb ik als superfijn, verrijkend, bekrachtigend en verhelderend ervaren. Het was in een periode waarin ik een zeer grote privé en zakelijke transformatie zat. Met de rake vragen, oordeelloze warme aanwezigheid en zuivere presence van Nicole heb ik die transformatie vanuit mijn diepste verlangens kunnen maken. Alles mocht er zijn en er werd niks gesugarcoat. Alle pijlers onder mijn bestaan en bedrijf werden getest die tijd, maar met Nicole als coach kon ik in volle verbinding met mijn core desires mijn weg herdefiniëren. En leerde ik mezelf nog beter leiden. Ze belichaamt haar visie ook van top tot teen, waar ik heel gevoelig voor ben. Energy doesn’t lie.

Tot op de dag van vandaag ben ik Nicole superdankbaar voor haar liefdevolle eerlijkheid, warmte, eigenheid, oprechtheid, doortastendheid en scherpte. Het was precies wat ik toen nodig had om te kunnen komen waar ik nu ben: thuis in een leven en business 100% volgens mijn eigen recept, no holding back. En wat een kado dat onze paden nog steeds kruisen en we beide zo bezield ondernemen (en zelfs samenwerken) vanuit onze unieke ingrediënten.’

Claudia Lucardie - Ondernemer Soulrecipe

‘Ik zat hartstikke opgesloten in de vraag “wat wil ik nou”. Nu na het traject met Nicole weet ik dat daar nog een vraag onder lag: wie ben ik eigenlijk? Hoe zie ik mezelf? En, hoe sta ik mij toe mezelf te zien? Mijn gedachten gingen op en neer tussen de mij bekende kaders: de comfortzone (ook al voelde hij niet eens comfortabel). Ik had mezelf geïdentificeerd met de Virtual Assistant en ik kwam er maar niet los van. Meteen tijdens onze kennismakingsskype wist Nicole me zo scherp te raken. “Je bent een pionier” zei ze. Ik kreeg kippenvel over heel mijn lijf en tranen in mijn ogen. Ze zag mij. En koppelde er ook nog eens een triggerwoord aan (wat ik zelf overigens nog nooit eerder had bedacht). Ze raakte direct de kern. Onze eerste coachingssessie hielden we in Madrid. Want, waarom Breda kiezen als Madrid ook een optie is! 🙂 Nicole heeft me onwijs geholpen mijn eigen gedachtes, mijn verhaal, belemmerende overtuigingen en oude patronen te veranderen. Ze staat zo voor “leven volgens je eigen regels”, dat het onmogelijk is je daar niet mee te laten besmetten! 😛 Ik vond het heerlijk om met Nicole samen te werken omdat ze authentiek is, no-nonsense, super eerlijk en confronterend wanneer nodig. Mijn leven -en daarmee ook mijn ondernemerschap- is zoveel lichter en luchtiger geworden. Precies omdat ik dat zelf bepaal. Volgens mijn regels!

Sanne van der Velden - Ondernemer Sannewel. & Thrive Co-working

‘Ik voel me nu zo relaxed in mijn bedrijf, dat heb ik in 15 jaar niet zo gevoeld. Nicole heeft me echt mijn business, leven & controle teruggegeven. Ik heb supergoede handvaten gekregen om de dingen te bereiken die ik wilde, gesprekken te voeren waar ik vooraf hartkloppingen van kreeg en keuzes te maken die ik al jaren wilde maken maar niet kon of durfde te maken want tja, wat dachten anderen van mijn keuzes? Nicole stelde de juiste vragen en was er altijd voor me. Ik voelde me hierdoor enorm gesterkt dat ik echt kon kiezen wat voor mij het beste voelde. Het gevoel dat je er volledig mag zijn en je bedrijf kan runnen zoals jij dat wilt. Dat heeft ze me gegeven. Ik heb nee leren zeggen op mijn manier. En ik run nu mijn bedrijf vanuit leiderschap en kracht en de samenwerking en het team in mijn bedrijf zijn versterkt. Ik voel me weer sterk en krachtig en echt de directeur/eigenaar van mijn bedrijf. Het was een topsamenwerking met Nicole!’

Revlie Schuit, Directeur van Artifex Support/ Artifex Service B.V./ REVolution

‘Ik was meteen verkocht toen Nicole vertelde over The Lounge: een online clubhuis voor vrouwelijke topondernemers waar we bloedjeeerlijk worden over de ‘achterkant’ van ondernemerschap. Niet over wat je op Facebook ziet of wat je erover leest in bladen en blogs maar de realiteit. De highs en de lows. De succesmomenten en de momenten van twijfel of falen. Eerlijk worden over taboeonderwerpen als geld, ambitie en onconventionele keuzes durven maken. Een plek waar ik met gelijkgestemde vrouwen kan zijn in plaats van doen.

Onder leiding van Nicole die toch stiekem een beetje onze business Oprah is, haal ik er ontspanning, waardevol klankborden, nieuwe business ideeën, kennis en hulpbronnen uit. Nicole biedt de veiligheid waarin je achter je ‘succes’ vandaan mag komen. The Lounge is een business & life mastermind, maar voelt als ontmoeting met vriendinnen. Real business talk maar zonder pretentieuze prietpraat, zonder goeroe gelul en met hoge hakken en cocktails.’

Zarayda Groenhart, presentatrice en creatief ondernemer bij The Why Girl

‘Nicole heeft mij geholpen om mijzelf als ondernemer neer te zetten. Een reis naar binnen. Geloven in mijzelf. Vertrouwen krijgen. Mijzelf op waarde schatten. Vanuit die basis heb ik mijn ontdekkingstocht gemaakt. Het polijsten van mijn identiteit. Wie wil ik als ondernemer zijn? Wat voelt voor mij goed? Mijn onderscheidende kwaliteiten bewust gemaakt. Nicole straalt rust uit. Ze creëert een veilige plek om te groeien en kwetsbaar te mogen zijn. Met humor, prikkelende vragen en uitdagende opdrachten heeft ze mij begeleid in het neerzetten van een onderneming die bij mij past.’

Caroline van Gelder - Loopbaancoach

‘In de periode dat ik wethouder in Waddinxveen was, had ik behoefte aan iemand van buiten de hectiek van de dagelijkse politiek om mee te sparren en te spiegelen. Via, via kwam ik op het spoor van Nicole en dat was een gouden tip. Nicole heeft het vermogen je na te laten denken over je diepere drijfveren en kan je op een heel plezierige manier dingen laten uitspreken die je eigenlijk niet eens aan jezelf wil bekennen. Haar aanpak is vriendelijk en vasthoudend, confronterend maar nooit vervelend. De afstand Waddinxveen-Breda was een voordeel. Op de heenreis kon ik me voorbereiden en los komen van mijn werk, op de terugweg had ik alle tijd om alles nog eens te overdenken. Ik heb mezelf beter leren kennen, ontdekte hoe ik zaken het best aan kan pakken en weet wat belangrijk voor me is bij de volgende stap in mijn loopbaan.’

Brigitte Leferink - bestuurder

‘Ik ben al 12 jaar ondernemer. Doe al jaren bijna alles zelf. Dat ging goed, maar toch merkte ik dat ik behoefte had aan een sparringpartner. Zakelijk en ook persoonlijk. En ik had behoefte aan een schouder om af en toe tegen aan te leunen en niet meer het idee te hebben alles alleen te hoeven te doen. Ik was op zoek naar een coach die me kon spiegelen, prikkelen, motiveren en inspireren. En dat is precies wat ik bij Nicole heb gevonden. Nicole geeft je volle aandacht. Denkt altijd met je mee. Is er als je haar nodig hebt. Is scherp en eerlijk. Prikkelend en recht door zee. Voor mij is ze de schouder geweest die ik zocht. Die ik op dat moment nodig had.

Zonder oordeel maar met open en heldere vragen heeft ze me elke keer geprikkeld om terug te gaan naar mezelf. Ze heeft me niet gestuurd, niet beinvloed, niet veroordeeld. Door haar luisteren, vragen en tips heeft ze mij bewust gemaakt van de processen en antwoorden in mezelf. Nicole was er voor mij, in tijd en aandacht. Ik voelde me gezien door haar. Ze paait niet maar weet precies die snaar te raken waardoor ik weer zelfvertrouwen vond.

Ik ben nu rustiger, zekerder en meer gefocust. Ik durf te vertrouwen op wat ik weet, wie ik ben en waar ik als ondernemer en mens voor sta. Ik voel me ‘groter’, durf te laten zien en uit te spreken waar mijn successen zitten. En daarop te vertrouwen.’

Loeke Braam - Creatief Ondernemer / Visual Business Coach

‘Ik ben iemand die zelfstandig en autonoom denkt en doet. Ook al luister ik naar adviseurs, toch ben ik eindverantwoordelijk en neem ik beslissingen. Tegelijk ken ik de gezonde twijfel of ik wel de juiste beslissingen neem en of ik ze wel op de goede manier heb genomen. Ook heb ik van die periodes dat ik aan het zoeken en aan het malen ben. Ik heb gemerkt dat het goed is om dan een bijzonder klankbord te hebben. Niet zomaar een adviseur, maar iemand die je confronteert met wat je zegt en wat je doet. Iemand die je andere perspectieven aanreikt en laat ontdekken, iemand die jouw denken richting en inhoud geeft en niet de eigen mening ventileert. Iemand die je tot de goede dingen aanzet en op een goede manier in beweging laat komen. Nicole is zo iemand. Dat bijzondere klankborden doet ze bovendien op een hele prettige en op een persoonlijk integere manier. Nicole heeft mij geholpen anders gaan kijken naar mijn organisatie, naar de manier waarop ik zelf werk en hoe ik aan het stuur zit.’

Egbert Lichtenberg, Algemeen directeur !Go

‘Tijdens een spannende periode op mijn werk, wilde ik graag ontdekken wat mijn keuzemogelijkheden waren en waar ik gelukkig van zou worden. In zo’n spannende periode, is het fijn als een neutraal iemand naar je luistert, je spiegelt en die vragen durft te stellen waar je verder mee kunt. Ik heb dus veel aan mijn coachtraject gehad. Nicole heeft me geholpen door moeilijke vragen te stellen, niet los te laten bij een ‘vaag’ antwoord en vooral door op een fijne manier regelmatig contact te hebben. Ik heb geluisterd naar mijn gevoel, in plaats van de logische keuzes die ik met mijn hoofd zou hebben gemaakt. Dat maakt dat ik de keuze heb gemaakt om me te scholen tot coach, niet verder te gaan in een functie die niet bij mij paste en vertrouwen te hebben in wat komen zou. Dat heeft geresulteerd in een nieuwe baan. Ik ben dankbaar voor het resultaat, dankbaar voor de samenwerking met Nicole en dat er voldoende ruimte was om onze gezamenlijke humor in te zetten. Nicole kan vasthoudend vragen stellen, denkt mee over alle mogelijkheden en ze is ook lekker concreet en geeft handvatten. Ze is gewoon een superfijn mens.’

 

Esmeralda Korteweg - coach | verandermanager | communicatieadviseur

‘Nicole heeft me gecoacht in het neerzetten van een stevige basis van mijn bedrijf en een stevige basis van mezelf als ondernemer.  Zodat ik vanuit deze basis op het juiste spoor verder mag reizen. Ik ben ervan overtuigd dat als ik dit niet gedaan had, dat ik pas over drie of vier jaar zo ver zou zijn als waar ik nu ben na één jaar.

In haar coaching is Nicole professioneel, open en eerlijk.  Ze stelt vragen die je aan het denken zetten waardoor je beslissingen neemt en keuzes zelf gaat maken die van belang zijn om succesvol te zijn.

Wat ik ontzettend prettig vond is dat ze eigenlijk altijd voor je klaar staat. Haar exclusieve en intensieve coaching is ontzettend waardevol. Ik heb geleerd dat ik nog meer op mijn intuïtie mag vertrouwen en dat ik sta voor kwaliteit en dat ik vanuit daar mijn bedrijf vol vertrouwen voort mag zetten.’

Esther Kaastra - HSP&Werk

‘Het hebben van een goedlopend bedrijf en voldoende mogelijkheden om uit te breiden is geweldig. Toch bracht het voor mij ook veel twijfels met zich mee. Want waar kies ik voor? Wat past bij mij? Hoe zorg ik ervoor dat ik mezelf niet voorbij loop en/of voorbij laat lopen door anderen? Leidinggeven en samenwerken hadden mij eerder de nodige uitdagingen opgeleverd. Wil ik dat wel weer? En zo ja, op welke manier dan? Kortom: hoe laat ik mijn bedrijf verder groeien op een manier die echt bij mij past? Met deze vragen kwam ik bij Nicole terecht. Nicole dacht mee, gaf feedback, had een kritische blik en stelde mij de juiste vragen die mij inzicht gaven. Nicole is professioneel, met haar coaching heb ik enorme stappen gezet om mijn bedrijf uit te breiden op basis van keuzes waar ik volledig achtersta. Ik heb helder welke kant ik op wil en sta hier vol vertrouwen in. Dankjewel, Nicole!’

Rebecca Elthingh - Directeur Budget met Beleid

“In de aanloop naar mijn 50e verjaardag had ik een besluit genomen: ik wilde mijn leiderschapskwaliteiten aanscherpen en meer genieten van het leven. Dankzij de gesprekken met Nicole, de juiste vragen die ze mij stelde en de opdrachten die daaruit voortvloeiden heb ik in 6 maanden tijd, prachtige resultaten geboekt.

Ik herken mijn inner critic sneller, ben proactiever geworden en maak mijn keuzes bewuster. Zowel in mijn rol van moeder en partner, als in mijn rol van huisarts, manager, werkgever en ondernemer.”

Hatin Baran - Huisarts

Klanten waarmee ik heb gewerkt

OF NU NOG MEE WERK:

Erasmus School of Law
OSR Juridische Opleidingen
Radboud Universiteit Nijmegen
ABNAMRO
Deutsche Bank
Rabobank
Port of Den Helder N.V.
CPM Nederland
Rechtbank Middelburg/Breda
Baker McKenzie
NautaDutilh N.V.
Unicoz Onderwijsgroep
Basis & Beleid Organisatieadviseurs
Sociale Dienst Drechtsteden
Service Centrum Drechtsteden
Universiteit Leiden
Coachable
HSP&Werk
Marielle van der Burgt
Soncere, Sonja van Vuren
Loeke Braam
TheWhyGirl, Zarayda Groenhart
Instituut Massage bij Kanker
Nienke Bloem
HSP&Werk, Esther Kaastra
Caroline van Gelder Coaching
Inzien, Mareille Boor
ACT-coach Stephanie van Workom

Tori Kindercoachopleiding
iGo te Oosterhout
Bayer
ConQuaestor
Promavise
Milieudienst Zuid Holland Zuid
Sociale Verzekeringsbank (SVB)
De Medewerker
Waterschap Brabantse Delta te Breda
Aquon
Woonbedrijf Eindhoven
Bleyewerck
Gemeente Breda
Gemeente Nijmegen
Gemeente Dordrecht
Gemeente Oosterhout
Gemeente Bergen op Zoom
Gemeente Hendrik Ido Ambacht
Gemeente Gemert Bakel
Gemeente Waalwijk
Gemeente Waddinxveen
Budget met Beleid
Vernet B.V.
De Teamcoach Natasja Hoex
Eva Brouwer
Artifex B.V.
Esmeralda Korteweg
Tirza Brouwer
Coachable, Carolijn Roelofs
GroeiNU, Lenet Leusink

AutoEquip in Barcelona

In opdracht

VAN FRANKLINCOVEY BENELUX HEB IK OPDRACHTEN
UITGEVOERD VOOR:

International Women Leadership Program Milaan
voor vrouwelijke advocaten uit heel Europa

Women Leadership Program
voor vrouwelijke advocaten uit Nederland

Gemeente Rotterdam
Gemeente Groningen
KPN
Baker McKenzie te Amsterdam

OSR juridische opleidingen
Coca Cola Benelux
Chevron
Albert Schweitzer Ziekenhuis
REEF projectmanagement Eindhoven
Ministerie van VROM
UWV
Arbo Unie
Rivierduinen
Alusta B.V.
Edux Onderwijsadviseurs

‘Vanaf het eerste contact met Nicole is duidelijk: what you see is what you get.
Rechtdoorzee, professioneel en coöperatief zijn voor mij de sleutelwoorden in de samenwerking met haar. Voor mij is Nicole iemand ‘die je om een boodschap kunt sturen’. Je weet daarbij zeker dat wanneer zij ‘ja’ zegt, de opdracht in veilige en professionele handen is. Het feit dat Nicole kritisch is bij ja zeggen, verhoogt haar professionaliteit nog een keer.’

Jan Kuipers – Directeur FranklinCovey Nederland

 

“Nicole heeft mij als coach op een professionele, geduldige en aangename manier geholpen. En met resultaat. Ik merk dat ik dankzij haar coaching gegroeid ben in mijn persoonlijke effectiviteit. Ik ga nu beter om met mijn tijd en kies scherper in wat belangrijk voor me is.”

Roel de Bijl, directeur Coca Cola Enterprises Benelux