Ik ben
Nicole Offenberg

Ondernemer sinds 2006. Raadgever. Creatief ontstopper. Leiderschapscoach. Innerpreneur. Kritisch meedenker. Reiziger. Praktisch idealist. Organisatieadviseur. Introvert. Luisteraar. Vragensteller. Soms met een fluweelzachte aanpak, soms met een linkse directe. Zodat jij in beweging komt en gaat doen waarnaar je verlangt.

Ik help je met:

Keuzes maken en stappen zetten.
Je intuïtie gebruiken.
Je eigenheid bewaren in hectische tijden.
Grenzen stellen en nee zeggen.
Plannen concreet verwoorden, verbeelden en in actie komen.
Moed tonen.
Je verlangen verkennen.
Invloed uitoefenen.
Meer vrijheid en plezier.

Je leiderschap ontwikkelen.
Staan voor wie je bent.
Nee zeggen.
Leven en werken op jouw manier.
Ook al wijkt dat af van je omgeving.
Scherp zicht op al je mogelijkheden.
In actie komen, zodat je blijft groeien.
Veerkracht tonen, ook als ’t tegen zit.
Verlangen. Kiezen. Durven. Doen.

Mijn eigen keuzes

Als kind was ik een dromer. Ik zat veel op m’n kamer te tekenen en te schrijven en bedacht wat ik allemaal zou kunnen doen in het leven. Gaandeweg ontdekte ik dat keuzes je leven bepalen. Ik koos voor een studie Spaans en studeerde af in internationale bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik ging bij de overheid werken, gaf een tijdje leiding en was jarenlang organisatieadviseur tot ik in 2006 koos voor een bestaan als zelfstandig ondernemer.

ONDERNEMERSCHAP
Ik heb bewust voor het ondernemerschap gekozen. Ik had ook tot mijn pensioen ambtenaar kunnen blijven. Ik had een leuke en goede baan, maar in 2006 heb ik stap voor stap mijn eigen bedrijf opgezet naast mijn baan in loondienst. De start van mijn ondernemerschap liep compleet anders dan voorzien. Kort na mijn definitieve ontslag in 2008 stierven in korte tijd na elkaar mijn moeder en vader.

Er volgde een periode waarin ik leerde omgaan met tegenslag en de veerkracht ontwikkelde die nodig is om te kiezen voor dat wat écht belangrijk is. Het leven is te kort en te kwetsbaar om je druk te maken over allerlei franje. Ik weet als geen ander dat tegenslag je pad kan kruisen en dat je daar ook weer bovenop kunt komen.

IK GELOOF IN DE VRIJHEID OM TE KIEZEN
Ik ben gefascineerd door het thema keuzevrijheid. Daar waar de ene mens kiest om te blijven zitten, kiest de ander er voor om op te staan. Ondanks dat keuzes spannend kunnen zijn, is je leven uiteindelijk een optelsom van de keuzes die je maakt. Je hebt niet voor het zeggen wat je overkomt, wél waar je voor kiest. Juist de minder leuke kanten van het leven leerden me dat je niet moet wachten of uitstellen als je ergens naar verlangt. Kiezen gaat voor mij over levenslust en over (persoonlijk) leiderschap. Mijn intuïtie en gevoel zijn leidend in alles wat ik doe. Mijn hoofd gebruik ik om plannen om te zetten in acties. Maar het begint voor mij allemaal bij weten waar ik me goed bij voel.

Sinds ik dat veel bewuster doe, droom ik niet langer over wat mogelijk is, nee, ik maak mijn dromen ook waar. Ik reis veel en leef en werk helemaal op mijn manier en op mijn voorwaarden. Ook al wijken mijn keuzes soms af van wat anderen doen. In mijn manier van werken maak ik ook hele eigen keuzes. Ik kies bewust voor persoonlijk en intensief één op één contact met mijn klanten omdat ik uit ervaring weet dat je dan de beste resultaten behaalt. Dus niks geen oppervlakkige prietpraat, massaal grote groepsprogramma’s en af en toe een gesprek.

De site nieuws.nl maakte een korte video over mijn werk en waarom ik doe wat ik doe, met een paar interessante vragen voor jou om voor jezelf te beantwoorden. Kijk hieronder.

Mijn leven:

  • Ik groeide op in de Achterhoek, studeerde in Nijmegen en woon nu alweer jaren in Breda.
  • Ook woon en werk elk jaar woon een aantal weken in Madrid.
  • Ik houd van de extreem lege landschappen op IJsland, Noorwegen en Spitsbergen.
  • Ik teken, zing en kijk graag Champions League voetbal.
  • Ik ben een introverte huismus die graag reist.
  • Ik spreek vloeiend Spaans en Engels.
  • Ik houd van tegen een berg op fietsen.
  • Ik heb de rode band met zwarte slip in de vechtsport TaeKwondo.
  • En ik kan enorm genieten van een mooi boek, een goed gesprek en frisse wandeling.

Mijn achtergrond

STUDIE EN WERK
Internationale Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Gecombineerd met Spaanse Taal en Letterkunde.
15 jaar werkervaring in politiek, complexe organisaties als organisatieadviseur, leidinggevende en procesmanager.
Postdoctorale opleiding voor organisatieadviseurs bij Sioo.
Lid van de Orde van Organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa).
Associate Certified Coach volgens de International Coach Federation (ICF). Ik gaf jarenlang leiderschapstrainingen in binnen- en buitenland voor o.a FranklinCovey (Milaan, Barcelona, Madrid)

GECERTIFICEERD IN:
MBTI step I (Myers-Briggs Type Indicator), de meest gebruikte persoonlijkheidsvragenlijst ter wereld.
De 7 habits of highly effective people van Stephen Covey.
Licentiehouder van The Desire Map van Danielle LaPorte.

OVERIGE OPLEIDINGEN

Official facilitator Playing Big van Tara Mohr, programma voor vrouwelijk leiderschap. Trainingen bij o.a Eckhart Tolle, Brené Brown, Kristin Neff, Dean Jackson, Gabrielle Bernstein, Marie Forleo (B-school).

Maar mooie papieren zeggen lang niet alles. Veel belangrijker is het resultaat dat ik met jou kan boeken. Met mij ga je werk maken van je verlangen, je leiderschap, je keuzes en langgekoesterde dromen en ik help je om dit helemaal op jouw manier te doen, wat je omgeving daar ook van vindt. Meer lezen over wat een aantal klanten zegt over werken met mij? Klik hier.

Mijn team

Het werk dat ik doe zou ik niet kunnen doen zonder een paar geweldige mensen die mij en mijn bedrijf ondersteunen: Kim Minten (virtual manager – Kim Minten), zij denkt met me mee over mijn bedrijf en achter de schermen regelt ze alles dat ik nodig heb om mijn bedrijf soepel te laten lopen. Sonja Akkies-Grilk (virtual assistent – SonVA), zij onderhoudt de online leeromgeving die ik heb en organiseert de bijeenkomsten die ik in Nederland houdt. Olga Lecumberri Morales is mijn Spaanse personal assistant die ervoor zorgt dat mijn programma in Madrid uitstekend geregeld is. Carlotte Mos (Ocher – Merkstrategie & branddesign), zij heeft mijn huisstijl ontworpen, inclusief deze website. Marion Saft (Saft websites), zij onderhoudt mijn site en zorgt dat deze optimaal blijft functioneren. De portretfoto’s op deze website zijn van Emilie Hudig (photographer, artist & visual storyteller Emilie Hudig.) Alle overige foto’s en tekeningen zijn mijn eigen werk.