Dit is het Grote Geheim…

‘Je moet ZE in een groep stoppen’.

Nog krijg ik de kriebels van deze zin die een businesscoach (niet de mijne) ooit tegen mij zei. Hoezo moet ik mijn 1op1 klanten in een groep stoppen?! Maar ik werk het liefst een op een. En het ‘ze’ waarmee deze coach mijn klanten bedoelde, klonk nogal alsof het schapen waren die in één hok moesten wonen…

O ja, dat was een beter businessmodel met meer omzet. Tuurlijk, ik snap ’t. Heel efficient.

Gaap.

Mijn omzet is al goed. Alstublieft. Dank u wel. En zo (g)aapt iedereen elkaar na. Prima, als jij er echt blij van wordt. Maar wat is er mis met doen wat bij JOU past? Doen waarvan JIJ energie krijgt, helemaal op JOUW manier? EN daar ook nog goed mee verdient. Want dat kan. Die zoektocht kost misschien even moeite. Want nee, er bestaat geen kant en klaar stappenplan voor succes, hoe graag je dat ook zou willen. Er is niet één recept of ‘geheim’. En ja een recept kan werken, maar wanneer je dit exact overneemt, dan werk je in het systeem van een ander en wat dus voor een ander heeft gewerkt en dat hoeft niet het jouwe te zijn.

Als ‘t dan toch gaat over gemak en slim ondernemen; en dit geldt zeker ook als je leiding geeft. Dan is er toch eigenlijk maar één ‘geheim’ (suf woord eigenlijk). Wees compleet en 100% jezelf. Doe alles op jouw voorwaarden vanuit jouw verlangen en vanuit JOY. En bouw van daaruit je business op, leid van daaruit je bedrijf. En jezelf zijn? Dat is dus niet en nooit standaard.

Dus laat je niet gek maken door wat hoort. Durf compromisloos te kiezen voor wat bij JOU past. Ga daar voluit voor. Doe wat nodig is. Do the work. En niet wat anderen zeggen dat hoort of wat enkel en alleen meer-meer en nog meer verdient, tenzij dat je drijfveer is, dat kan natuurlijk ook.

Het punt is dit: durf je?

Durf je de afwijkende route te kiezen ook als niemand anders die route loopt? Durf je over je eigen hobbelige terrein te lopen? Durf je de standaard los te laten? Durf je nee te zeggen tegen fantastisch klinkende adviezen en trajecten? Compromisloos keuzes te maken en bloedeerlijk te zijn naar jezelf over waar jij het allerbeste tot je recht komt en het allerliefste doet? Aan jou de keus.

Zin in meer fluweelzachte verhalen met af en toe een linkse directe? Zodat jij leeft en werkt op JOUW voorwaarden? Meld je aan en ontvang voortaan mijn blogs, podcasts en video’s. Door je aan te melden geef je toestemming je gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

dit veld niet invullen s.v.p.

Reageer