De enige reclamespotjes die je serieus moet nemen…

Luister jij wel eens naar de radio?

Vierentwintig uur per dag?

Nee?

Klopt, is ook doodvermoeiend als je de hele dag naar de radio zou luisteren. Nou hangt dat wel af van naar welke zender je luistert. Als je me ooit een geheim wilt ontfutselen moet je me martelen door me 24/7 te laten luisteren naar Sky Radio. Zelfs de muziek van Slayer verdraag ik nog beter. Maar dit geheel terzijde.

Echter, er is een zender die wel altijd opstaat. Bij mij, bij jou, bij iedereen.

Jouw eigen persoonlijke radiozender.

Komt Sky Radio 24/7 van buiten op je af. Inner Voice Radio 24/7 maakt aan je binnenkant 24/7 geluid.

Hij zendt ook de hele dag uit. In feite is dit jouw eigen main stream medium 😉 Ik laat even een paar fragmenten horen.

Vandaag ga ik aan de slag met … O, wacht ik moet eerst nog even… Hee, die heeft nog niet op mijn mail gereageerd… misschien moet ik even bellen… De boodschappen, wat gingen we ook al weer eten… O, stom, nu ben ik iets vergeten, waarom overkomt mij dat nou weer, wat ben ik toch een idioot, ik kan ook nooit eens goed plannen… Had ik dat wel kunnen zeggen, was dat niet raar?… Zo hee, heb ik even lekker gesport… Kan ik haar dat appje welk sturen?… Vindt hij dat nu echt wat hij daar schrijft?… Jeetje wat moet ik daar nu weer mee?… Nu ga ik het zeggen ook… Dat gezeur van mezelf… Tjonge wat een mooie lach heeft die man… Waarom bloos ik nu?… OK, even doorpakken nu…. Yes, dat heb ik even goed gedaan!… Waarom ligt die puber nou nog op bed, hij moest toch om half negen beginnen?… He, waarom vind ik dit nu zo spannend… Wat ben ik toch altijd zo’n suffe angsthaas… Anderen doen dit wel…

Ik kan zo nog uren doorgaan. En dan heb ik het nog niet eens over zinnen die in een dag van buiten op je af komen. Vierentwintig uur per dag met uitzondering van zeven uur slaap. En hopelijk verlopen die iets rustiger dan je dagelijkse radiozender.

Want je ziet het: die Inner Voice Radio zendt volcontinue uit en ongemerkt duikt er daar ook vaak een radiopiraat op die jouw zender helemaal overneemt. Vol kritische berichten waar je nog naar luistert ook. Schrijf jouw radiozender maar eens uit. Schrik niet: die radiopiraat vol irritante praat duikt misschien wel vaker op dan je in de gaten hebt met jouzelf als kletsende DJ.

Duidelijk een stoorzender.

Een stoorzender die je dag behoorlijk kan verknallen met een paar vervelende oneliners of zelfs hele thema-uitzending.

Nou is er als je goed luistert heel af en toe ook reclame te horen op jouw zender: van die korte spotjes die je vertellen dat het hoog tijd wordt voor een dagje sauna of een groene smoothie of een moment van ontspanning.

Maar net als bij reclame gaan deze spotjes je ene oor in en je andere oor uit.

Jammer. Want wat nou als je eens wat beter luistert naar die spotjes die je ook hoort op jouw persoonlijke zender? Wat nou als je daar eens echt op afstemt en de dag mee begint? Wat zou dat veranderen in jouw dag?

Dan heb ik het over die radical selfcare spotjes die zo af en toe kort opduiken.

Want radical selfcare is veel meer dan een paar korte, losse kreten als in een reclame-spotje: smoothie, dagje sauna, een uurtje sporten. Radical selfcare verdient meer ruimte en aandacht op jouw zender. Duurzaam. Als vast item.

Het punt is dat zelfzorg niet start bij losse kreten en losse acties.  

Het begint allemaal met hoe je kijkt. Naar jezelf. Of je jezelf echt belangrijk vindt. Of je jezelf serieus neemt. Of je jezelf toestemming geeft daadwerkelijk duurzame krachtige keuzes te maken als het gaat om je eigen gezondheid. Mentaal. Fysiek. Relationeel. Spiritueel.

Hoe je kijkt, wat je jezelf daarover vertelt en of je serieus luistert naar wat jij nodig hebt: dát is radical selfcare. Veel meer dan een losse leus die het goed doet op reclame of in een quote.

Niet één keer naar de sauna ‘omdat het al zo lang geleden was’. Of even een dagje volop ontspannen om vervolgens weer voluit te gaan. Of twee dagen smoothies maken en daarna niet meer.

Radical selfcare gaat over je denken, je kijk, je eigen overtuigingen over wat mag en niet mag. Ingebeelde waarheden over jezelf. Excuses die je maakt over waarom iets goed of niet goed voor je is. Ja, die radiopiraat die af en toe je zonder binnenvalt heeft daar een stevige mening over: Nu. Even. Niet. Geen. Tijd. Doe. Ik. Straks.

Waar stem je op af? Waar luister je naar? Hoe gezond is dat echt voor je? Welke keuze maak je?

Die overtuigingen die je hebt over jouw zelfzorg radicaal veranderen: dat is radical selfcare. Om van daaruit andere keuzes te maken die gewoontes worden.

Echte verandering komt van binnenuit.

En deze herfst vraagt om radical selfcare. Nu ga ik hier niet als een guru op jouw zender uitleggen waarom. Je weet zelf heel goed waar het bij jou aan schort en wat je te doen staat en waar je naar moet luisteren.

Laat ik dan afsluiten met dit enorme cliché, maar die o-zo ware zin die je in deze tijden vaak leest. En stel je maar even voor dat je naar de radio luistert. Het liefst had ik er een fijne jingle van gemaakt die je de hele dag niet meer uit je hoofd krijgt. Dus bedenk er zelf even een pakkend deuntje bij en zing ‘m hardop zodat ‘ie goed blijft hangen en leg zelf de accenten op de woorden.

Wees je eigen DJ. Luister naar je eigen spotjes. Maak er desnoods je eigen Sky Radio jingle van of een rap of een grunt zoals alleen Slayer dat kan.

(Met zoetgevooisde stem): ‘Radical selfcare: misschien wel belangrijker dan ooit’.

Hoorde je ‘m? Mooi.

Zorg goed voor jezelf. Blijf gezond!

Zin in meer frisse verhalen met nadenkvragen over verlangen, kiezen, durven, doen? Zodat jij krachtige keuzes maakt en leeft en werkt op jouw voorwaarden? Meld je aan en ontvang voortaan mijn blogs, podcasts en video’s. Door je aan te melden geef je toestemming je gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

dit veld niet invullen s.v.p.