Wat is het juiste moment?

Je weet het, maar je doet het niet. Je kunt het, maar je durft het niet. Je voelt het, maar je hoofd zegt nee. Er zijn zoveel redenen te bedenken om iets niet te doen: je bedrijf omgooien, je relatie beëindigen, op reis gaan, dat ene verlangen dat je al zo lang koestert waarmaken, beginnen aan iets dat al langer door je hoofd speelt… Je verliest jezelf in micro-denken. Je voert hele gesprekken met jezelf over jezelf.

‘Maar ik durf niet.
Maar het loopt niet goed af.
Maar ik heb nu geen zin.’

En bij elk excuus weet je: dit is onzin. In je hoofd spelen alle scenario’s zich af. En je sust jezelf in slaap. En…

Ondertussen gebeurt er niets. Verandert er niets. Zet je niets in beweging. En blijft alles zoals het is. Doen heeft meer invloed op denken dan andersom. Ja, lees die zin nog maar eens een keer.

Doen heeft meer invloed op denken dan andersom. 

Want door te doen, doe je ervaring op. Dan leer je wat het is om die stap te zetten. Dan ervaar je dat je veel meer kunt dan je denkt. Dan voel je dat er nog veel meer mogelijk is. En ja, eerlijk is eerlijk, door te doen leer je ook om te gaan met eventuele afwijzing en tegenslag. En leer je dat dat NOOIT het einde is. En dat je ook daarmee om kunt gaan.

Door te doen verandert je denken van: kan ik dit wel? naar: hey, dit kan ik best. Door te doen voel je de kriebels die je vertellen: je lééft. Elk moment kun je blijven zitten en stuk denken. En elk moment kun je opstaan en doen. Aan jou de keuze.

Ps. Laat me weten wat je vandaag gaat doen en hoe dat je denken verandert. Als altijd ben ik nieuwsgierig naar je antwoorden.

Zin in meer frisse verhalen met nadenkvragen over verlangen, kiezen, durven, doen? Zodat jij leeft en werkt op jouw voorwaarden? Meld je aan en ontvang voortaan mijn blogs, podcasts en video’s. Door je aan te melden geef je toestemming je gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

dit veld niet invullen s.v.p.

Reageer