Nicole Nu – november 2017

Wat doe ik zoal? Een kijkje achter de schermen van de maand november.

Haat-liefde op het podium…

Eerlijk gezegd heb ik een haat-liefde verhouding met het podium. Twee seconden van tevoren loop ik het liefst hard weg. Maar dat doe ik gelukkig nooit echt. Want als ik er eenmaal sta, vind ik het heel leuk. Vrijdag 17 november sta ik op het podium tijdens het event van Ninke van der Leck in Deventer. Over leiderschap en keuzes maken. Met persoonlijke voorbeelden, cases en praktische tips.  Meer weten over dit event? Kijk dan even hier.

The Lounge voor Leiderschap en Levensgenieters

Soms maak je iets waaraan je zelf zou meedoen als je het voorbij zou zien komen… 😉 Een programma in 2018 over ontspannen ondernemen én je ambities waarmaken. Zonder prietpraat. Met serieuze inhoud. En met lekkere lounge live bijeenkomsten. Op locatie en online. Je kunt je er nu al voor opgeven. Nieuwsgierig? Kijk dan even hier.

Lekker luisteren tijdens de donkere dagen.

Een paar jaar geleden organiseerde ik altijd rond kerst de Donkere Dagen Gesprekken. Interviews met drie hele verschillende inspirerende ondernemers en leiders die vertellen over hun keuzes. Ook dit jaar breng ik weer drie podcasts uit die je gratis kunt downloaden. Afgelopen week nam ik het eerste interview op met Petra Zijp. Petra is bestuurder bij advocatenkantoor Nauta Dutilh. Ze begeleidde als advocaat de beursgang van een aantal grote bedrijven, was in 2016 legal woman of the year en werd het afgelopen jaar gevraagd voor de topfunctie van haar kantoor. Ik was het afgelopen jaar haar coach en het leek me leuk om een kijkje in de keuken te geven van haar werk, haar keuzes en haar kijk op leiderschap. Het werd een mooi gesprek. Rond de kerst kun je hem in een serie van drie downloaden. Food for thought tijdens de donkere dagen.

Slingeren aan het klimrek.

Deze maand rond ik een aantal een op een trajecten af. Zo keek ik met twee klanten uitgebreid terug op de afgelopen maanden. Eentje had ‘even’ haar team uitgebreid. En dat smaakt naar meer. Ze heeft ontdekt wat een goede leider ze is (en dat is ze). En ze weet exact waar ze naar toe wil. Een ander is helemaal in lijn met haar eigen persoonlijkheid hele eigen keuzes aan het maken. Heeft rigoureus opgeschoond, zorgt meer dan ooit goed voor zichzelf en staat voor een draai die haar brengt bij ‘oude passies’. Ik weet wat ik daarin gedaan heb en ik weet wat zij gedaan hebben. En dat is de magie van coaching. Een traject loopt nooit in een rechte lijn van A naar B. Het is verkennen. Wat wil je, wat wil je echt? Sta je jezelf dat toe? Durf je knopen door te hakken en je verlangen te volgen? Neem je verantwoordelijkheid? Welke acties passen bij je?

Coachtrajecten lijken op het klimmen op een klimrek en veel minder op het beklimmen van een ladder. Soms hang je even stil om te kijken welke draai je wilt maken. Je probeert uit, onderzoekt, experimenteert, slingert soms van het een naar het ander. En juist dat maakt dit werk zo leuk om te doen. Even meelopen in leven en werk… Mocht jij daar klaar voor zijn, stuur me gerust een mail of kijk even hier om te zien hoe het werkt mocht je een keer met mij willen samenwerken. Vanaf januari heb ik weer plek.

Gastblogger: extravert of introvert, that’s the question…

MBTI is een handig instrument om in gesprek te komen over wat van nature (o.a introvert of extravert) bij je past zodat je krachtige keuzes kunt maken. Ik ben gecertificeerd in MBTI en gaf er ooit trainingen in. OPP is de organisatie die de certificeringen verzorgt. Op hun site ga ik af en toe gastbloggen. Dat doe ik aan de hand van verhalen die iedereen zal herkennen. Het eerste blog over extravert – introvert vind je hier.

En verder…

… wordt deze maand onze keuken verbouwd. Na 20 jaar eindelijk een nieuwe. Hij is weliswaar piepklein (de ruimte is niet groter dan 2 bij 3). Maar het is toch een hele operatie waar ik niet naar uit kijk. Ik vind verbouwen gedoe. Koffiedrinkende mannen met radio’s over de vloer. Overal stof. Stopcontacten die net niet passen. Kosten die uit de hand lopen. Niet dat dat gaat gebeuren, maar dat zijn een beetje mijn doemscenario’s bij verbouwen…. Wish me luck. Het wordt vast heel mooi!

Ik wens je een goede maand.