Mensen vinden je stom. Nou en?

Mensen vinden je stom. Raar. Of ze negeren je.

Ja, mensen vinden je idee raar, je plan gedoemd te mislukken en als je iets plaatst op social media… yep, dan scrollen ze er zo over heen.

Heb je zo je best gedaan.

O, en als je een leider bent van een team… sorry dat ik het moet zeggen maar: je mensen roddelen over je.

Vervelend?

Wat ik hierboven beschreef, gebeurt alleen in jouw hoofd.

Maar stel dat het wel zo is, wat dan? Hoe erg is het?

Get over it.

Weet jij veel wat een ander denkt. En wat dan nog? De een vindt je leuk, de ander vindt je stom en weer een ander weet niet eens van je bestaan. En het mooie: je gaat er ook helemaal niet over. Ja, lees nog maar eens goed: want dat betekent dat je vrij bent.

Dus… vertel. Spreek je uit. Laat zien. Je mooie idee. Je geluk. Je stoute plan. Je moedige stap. Je succes. Je blunder van de dag. Je sufste fout. Je leukste lach. Je mooiste prestatie. Met één belangrijke voorwaarde: als het maar iets is waar JIJ blij van wordt. Echt. Dat is het enige echte doel van een idee dat je hebt, of het plan waar je al zo lang mee rondloopt.

Vind jij het leuk? Ja? Mooi!

Want het mooie daarvan is: dan zijn er altijd anderen die jouw verhaal, plan of idee óók leuk vinden. Zoals ik al zei: jij gaat niet over wat een ander leuk vindt. Zet jezelf niet gevangen met de beklemmende gedachte: ‘ze zullen wel denken dat…’. Ga ook niet enkel voor puur effectbejag. Met precies de goede woorden. De evenwichtige inhoud. En als het gaat om je berichten op social media: de perfect gestylde foto volgens het boekje. Of juist het tegendraadse bericht van ‘kijk mij eens lekker gewoon zijn’. Of een tekst waarvan je denkt: ha, ik zal eens lekker rebels doen en ‘ze’ wat laten zien. Stop met die ‘ze’ zullen wel denken want dan ben je weg van jezelf.

Denk en handel als een kunstenaar. Doe wat je voelt wat je ‘moet’ doen. Presenteer je plan met verve. Vertel over je idee met jouw enthousiasme. Schrijf. Maak. Presenteer. Teken. Fotografeer. Doe wat jij graag wilt brengen. En vind het leuk. Vind het vooral zélf leuk. En vind jezelf leuk. Want dat is waar het uiteindelijk om gaat. Het enige huwelijk dat jij nl. ooit zult aangaan is met jezelf. Om precies te zijn met die stem in je hoofd die jou van alles vertelt over je plannen en ideeën. Dát is je echte levenspartner die je nooit zal verlaten. Dus dan kun je die stem maar beter aardig gaan vinden. Of beter nog: laat hem wat aardiger zijn.

Voor jou.

Want dat is de enige persoon waar je echt invloed op hebt. Maak dus lekker je eigen keuzes en maak plezier.

(Foto: ‘Vir Heroicus Sublimis’ – Newman – 1950 – MoMa)

Zin in meer frisse verhalen met nadenkvragen over verlangen, kiezen, durven, doen? Zodat jij leeft en werkt op jouw voorwaarden? Meld je aan en ontvang voortaan mijn blogs, podcasts en video’s. Door je aan te melden geef je toestemming je gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

dit veld niet invullen s.v.p.

4 Reacties

 1. Morena Leter

  Weer een machtig mooi artikel!
  Bedankt Nicole 🙂

  • Nicole Offenberg

   Dank je wel, Morena!

 2. Marianne

  Denk en handel als een kunstenaar. Wat een geweldig blij-makend advies!

  • Nicole Offenberg

   Fijn om te horen! Heel benieuwd wat de kunstenaar in jou laat zien 🙂

Reageer