Waar ben jij nu?

Jouw terug- en vooruitblik

Bijna zomervakantie!

Een periode waarin je even wat anders doet en stil staat of juist actief op pad gaat. Of wie weet, heb je deze periode nog helemaal geen vakantie. Wat je ook gaat doen, stilstaan doen we veel te weinig.

Doe jij dat wel eens? Echt even stilstaan bij wat er is, bij wat je hebt gedaan en dat voor jezelf ook even vast te stellen? Of dender je meteen door naar alweer het volgende project, de volgende klant, de volgende stap? Mooi hoor, maar sta ook eerst eens even stil.

Om je daarbij te helpen, heb ik een paar vragen voor je gemaakt om ook echt even helemaal stil te staan. Stil te staan bij waar je nu bent, waar je staat, wat je doet, wat je wilt en hebt gedaan.

In dit tekenblogfilmpje (van 3 minuten en 3 seconden) wandel je met me mee langs acht vragen waarmee jij kunt terugblikken op het afgelopen half jaar en kunt vooruitblikken op de rest van het jaar. Pak een pen en papier, noteer je antwoorden en sta even helemaal stil.

Geniet ervan.

 

En post gerust je belangrijkste inzichten in de comments.

 

Meer lezen over eigen keuzes maken, leiderschap, trouw zijn aan jezelf, leven en werken op je eigen manier? Meld je aan en ontvang voortaan de blogs, podcasts en video’s in je inbox. Met hierin volop inzichten, nadenkvragen en af en toe een linkse directe zodat jij werk maakt van je verlangen en keuzes.

dit veld niet invullen s.v.p.

12 Reacties

 1. Esther

  Hoi Nicole,
  Ontzettend leuk gedaan. Ik ga dit weekend lekker op vakantie en neem dan eens even rustig de tijd om bij deze vragen stil te staan. Dankjewel!
  Groetjes Esther

  • Nicole Offenberg

   Ha Esther, leuk om te lezen! Benieuwd naar je antwoorden en alvast een fijne vakantie!

 2. Ilse van Donkelaar

  Leuk, Nicole! Je kan veel, maar nu zien we ook dat je mooi kan vormgeven. Mooie Nicole vragen. Op sommige had ik gelijk antwoord. Op andere niet. Ga ik op doordenken. Op de vraag ‘Waar kijk je naar uit?’ had ik gelijk een antwoord. Waar ik naar uit kijk? Op het mogen oppassen op mijn achterneefje. Vanaf september mag ik een paar uur per week voor hem zorgen. Hij is nu twee maanden, in september vier maanden. Heerlijk … tussen al mijn drukke werkzaamheden door, van hem genieten en van het mee mogen lopen in het gezin van mijn nichtje. Mijn nichtje die haar zoontje zo vol liefde en vertrouwen aan mij overdraagt.

  • Nicole Offenberg

   Dank je wel, Ilse. Ik teken wel vaker dus een mooie aanmoediging om dit nog eens vaker te doen. En wat een mooi vooruitzicht heb je! Heel bijzonder om te doen. Veel plezier samen!

 3. Tabitha

  Wat mooi gedaan! Fijne animatie, heerlijke stem en gewoon goede vragen. Mijn compagnon en ik gaan dinsdag het eerste half jaar evalueren, heb haar dit filmpje als huiswerk toegestuurd!

  • Nicole Offenberg

   Mooi huiswerk voor jou en je compagnon! Dank je wel en wat leuk om te lezen dat jullie samen met de vragen aan de slag gaan. Veel plezier (en deel gerust een van je/ jullie inzichten…)

 4. Janneke

  Gaaf!! nieuwsgierig met welk programma heb je de video gemaakt?

  • Nicole Offenberg

   Tekeningen op ipad pro met apple pencil. Daarna als afbeelding bewaard en in imovie gemaakt en ingesproken.

 5. Marchien

  Geweldig filmpje! In alle opzichten mooi: inhoud, stem en vormgeving. Je bent een inspiratiebron voor mij omdat je de keuzes die je maakt echt vanuit jezelf maakt en die dingen doet, waar jij gelukkig van wordt. Ik wens je een heerlijke zomer!

  • Nicole Offenberg

   Wow, wat een mooie complimenten! Dank je wel, Marchien. Ik wens jou ook een hele fijne zomer en tot ziens!

 6. Keet Schiks

  Wow, dat zijn veel vragen om meteen te beantwoorden daar ga ik nu even niet voor zitten want te druk (sorry ;-)) maar ik ga zeker wel over alle vragen nadenken zodat ik dat kan meenemen naar het komende half jaar. Wat ik wel al kan beantwoorden is dat ik super trots ben op wat ik afgelopen half jaar hebt bereikt en het heel fijn vind dat ik over twee weken met manlief lekker 10 dagen naar Portugal ga om vakantie te vieren EN dat ik mezelf een maand vrij heb gegeven deze zomer, dus mijn atelier en winkel zijn ook dicht, spannend vind ik dat ,maar hierdoor kan ik naast vakantie vieren me ook rustig voorbereiden op het volgende half jaar/seizoen van Made by Keet.

  • Nicole Offenberg

   Ik snap dat je er even over na moet denken. Geniet van je vakantie én je maand vrij!

Reageer